Saturday, May 13, 2017

Istanbul Aku Datang

Walaupun sekarang 2017, aku masih mengulang tayang filem tahun 2012. Aku ingat aku akan bosan dengan cerita ni, rupanya tak.


Istanbul Aku Datang.


First time tengok, JUJUR CAKAP AKU TAK BOLEH TERIMA BILA DIA TERIMA HARIS, BUKAN AZAD.

Kali kedua, sama.
Kali ketiga, sama.

Aku tak pasti bila kali keempat aku ulang, tapi kali ni penerimaan aku dah berubah. Aku dah faham kenapa D pilih lelaki yang dia baru kenal instead of the boyfriend dia berkasih sejak zaman sekolah baju putih kain biru.


It's not about looks.
Not about how long you've known him..
Atau kenangan manesss kau dan akuuuu


Tapi soal dia di sini adalah layanan dia pada kau.
Dulu aku tanya, kenapa tak bagi second chance?


Tapi sekarang aku faham. Ada orang bila dibagi peluang kedua dan seterusnya, mungkin dia janji dia akan berubah, tapi tau tak??? hati kita pun slow slow berubah jugak.


Ada orang en, jangankan peluang kedua. Bahkan peluang pertama pun tak layak dia dapat sebenarnya. Namun begitu, jika tidak kerana dia, mungkin kita tak jadi macam kita hari ini. 


D tahu dia perlu berambus daripada lelaki toksik seperti Azad - baran, cakap melulu, menuduh tanpa bukti, curang. Bila dia marah, dia hina D.



Dua hidup yang dah sebati, tak semudah tu nak dileraikan. Awak jugak yang cakap macam tu kan?
Memang. Tapi kalau benda tu memudaratkan, sakitnya kita kena buang jugak.




No comments: