Sunday, February 21, 2016

diam sesaat, boleh tak?



roommate aku pernah persoalkan;

"izz, aku tertanya-tanya tau. kau kalau kat rumah camni jugak ke?"

"macam mana?"

"kau- dengan lawak kau. yang kekadang lawak bodoh. cakap tak berhenti. always the bubbly one. balik2 kau jela yang bercakap. aku tengok kau pun asyik rasa nak gelak.

kau dengan mak kau, dengan family.. camni ke izz?"



meh la ikut aku balik rumah.


sebab family aku. kalau memasing put their gadgets down, SEMUA NAK BERCAKAP. macam la japgi masing2 nak kejar flight. aku nak mencelah pon taktahu kat part mana. em...................


the one yang kau nampak terkinja-kinja depan kau, tak semestinya camtu gak depan orang lain. sebab aku sangat anti-sosial. (bukan sengaja nak menyombong. cuma tak reti campur. the reason aku boleh hu-ha-hu-ha dengan roommate sendiri pun sebab... yelah. roommate kan. kalau bilik kat kolej tu macam second home... tak ke roommates dah ibarat second family??


1)ada orang, dia tak bercampur dengan orang lain sebab dia rasa dia bagus.
2)ada yang tak berkawan sebab low-self esteem.


aku ni kat kategori ketiga.

3) aku buat hal aku. kau, lantak kau lah




2 comments:

Nabila Syifa said...

Sy sgt talkative dgn family.tp bila dgn outsider lain lak. Sy x banyak bergaul.tp sy senang mulakan perbualan dulu dgn org baru yg dikenali

Aini Shah said...

Hi Izz, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)