Sunday, February 21, 2016

diam sesaat, boleh tak?



roommate aku pernah persoalkan;

"izz, aku tertanya-tanya tau. kau kalau kat rumah camni jugak ke?"

"macam mana?"

"kau- dengan lawak kau. yang kekadang lawak bodoh. cakap tak berhenti. always the bubbly one. balik2 kau jela yang bercakap. aku tengok kau pun asyik rasa nak gelak.

kau dengan mak kau, dengan family.. camni ke izz?"



meh la ikut aku balik rumah.


sebab family aku. kalau memasing put their gadgets down, SEMUA NAK BERCAKAP. macam la japgi masing2 nak kejar flight. aku nak mencelah pon taktahu kat part mana. em...................


the one yang kau nampak terkinja-kinja depan kau, tak semestinya camtu gak depan orang lain. sebab aku sangat anti-sosial. (bukan sengaja nak menyombong. cuma tak reti campur. the reason aku boleh hu-ha-hu-ha dengan roommate sendiri pun sebab... yelah. roommate kan. kalau bilik kat kolej tu macam second home... tak ke roommates dah ibarat second family??


1)ada orang, dia tak bercampur dengan orang lain sebab dia rasa dia bagus.
2)ada yang tak berkawan sebab low-self esteem.


aku ni kat kategori ketiga.

3) aku buat hal aku. kau, lantak kau lah




Thursday, February 11, 2016

Angkat tangan sat

Nak masak. ikan kerisi masak pindang je. bukak peti sejuk. penuh dengan ayam, daging, ikan.. aku punya malas nak kelebek peti tu.. maka aku buat langkah yang bijak


"ok, siapa ikan? angkat tangan!"



currently: menunggu pakaian dalam mesin basuh siap.


jeling-jeling mesin jap. lepastu cakap sorang sorang dengan washing machine;

"ui, tengah membasuh lagi kettewwwww"


aku rasa aku ni dah bosan sangat la. rasa jela.