Saturday, October 17, 2015

Libas lipas

Pernah tak aku cite pasal lipas dan aku? bukan that kind of love hate relationship. tapi ni memang betul hate-haktuihh!



masa kelas fizik dulu. aku sampai harini tak faham apsal kelas dulu, kaum hawa semua kat depan. lelaki semua kat belakang. tak selesa sebenaunya. tapi kalau lelaki kat depan, aku takut nampak marker je bergerak, cikgu tah ke mana. tu kalau nasib baik ah. kalau nasib tak berapa baik, mungkin aku hanya mampu tengok belakang telinga para lelaki.


okkkkk.


Tengah acah acah ralit lagi khusyuk dengar cikgu mengajar kat depan. line budak perempuan kat belakang aku tetiba bising. lelaki2 kat belakang pun kecoh. aku macam eishhh diam la wei, aku nak belajar ni.


aku toleh belakang.


"korang apesal ni?"


"lipas tuuu, lipas"


aku letak pen bawah hidung sambil kepit dengan mulut. tolong faham dan tolong mampu bayangkan. sambil cakap dengan selamba, "ala, lipas je pun"


tiba2 lagi kecoh.


"ha jaga2, lipas dah dekat tuuu, dah dekat"

"habis laaaa dia masuk bawah kain"

"oi, bawah kain kau la"


serious dowhh, lelaki kalau kecoh, lagi bising dari perempuan. ke lelaki kelas fizik 8-10pm aku je gini gaya?


aku baru nak repeat ayat ala-lipas-je-pun.


pandang bawah. LIPAS TU DEKAT KAKI AKU DAH RUPANYA.  aku ada fikir gak nak buat macho je en. tapi memang tak boleh.


kau expect apa? aku nak sepak lipas tu? memang tidak. memang aku jerit la, stail gadis2 tak control ayu punya jerit sambil kaki naik atas kerusi terus.



Ala. beb, lipas je pun. JE. PUN.



lepas tu cikgu tanya apa benda la bising yang hamatttt kelas dia malam tu. sebenarnya tiap tiap malam pun ada je hal nak diriuhkan. cikgu aku tu mesti fikir dia mengajar budak spm ke budak tadika.