Monday, August 24, 2015

sebab tiba tiba je teringat

(sila skip post ni kalau tak suka post yang emosional)

Nak cakap berdendam tu, idok ler...


tapi....


sedikit sebanyak, terkesan juga kat hati ni.

bak lirik lagu alyah, tak mungkin kerana sayang. kadang2 je koi terkenang kannnnye.


nak doakan awak kena macam apa saya kena, well, saya bukan lah kat side yang sangat-sangat teraniaya pun. sama sama ada salah. sama sama tak boleh teruskan. dah bertahun tak ada di track yang sama....


saya ulang, tak berdendam.


awak hilang perlahan-lahan
awak datang semula tiba2

lepastu hilang balik. eh rasa macam nak sedekahkan al fatihah je untuk awak.


awak pesan jangan makan hati jangan kecik hati


macam mana saya tak terasa semua tu kat hati kalau saya tak diberi penjelasan yang betul?


*geleng2 kepala sampai gugur rambut*


kahkahkahkah! hoi anak dara tak semenggah gelak cenggitu. ok...


Camni la. kepada diri sendiri, tolong. forgive and forget. tak luak mana kalau kau lupakan dan maafkan.


dan untuk setiap yang membaca, hati hati ketika berurusan dengan hati dan perasaan orang. 



saya harap, once awak ada anak gadis nanti, lelaki tu takkan layan anak awak, macam awak buat pada saya. tu je. itu sahaja. mekasehhh!



emosi lari sikit. dahla blog pun sepi pi pi pi piu piuuu~~

Tuesday, August 11, 2015

reading february's girl...

Aku tengah menggigil sejuk lagi ni. dengan hidung sorh sreh sroh sreh gini gayanyaaa


-----

Raya haritu ikut cik kak farah kita pergi beraya. sebab sebelum tu aku ajak dia beraya rumah kawan aku. maka in return marilah beraya di rumah sahabat dia merangkap senior aku, Amira.


rancak borak punya borak dengan kakak (kot) si Amira.. yang beliau lebih mesra menggelarkan dirinya kaklong...


"wani lahir bulan berapa?"

"februari"


"ok kalau camtu wani ni mesti jenis..


1. kalau serabut sangat dengan pape, mesti buat hal, mula la nak lari rumah 2-3 hari. nak kasi tenang sikit.   - farah beria angguk. setuju pe tu farah??


2. suka buat kerja tak habis, separuh jalan tapi


3. suka sangat tolong orang. jenis kekadang tak sampai hati tengok orang susah. - part ni macam nak angguk jugak sebab aku kekadang memang lembut hati betul tengok orang mintak tolong. lagi lagi kalau ayat dia ada PLEASEEEEEE, ha


4. dalam hidup wani, kena ada orang. memang wani tak suka kan serabut orang ramai sangat. tapi ni orang yang rapat. family, kawan2 baik.. untuk sokong apa wani buat. sebab kalau diorang tak sokong, rasa macam kurengggg...


5. kak long tengok awak ni, kak long tau awak mmg tak suka bercampur kan? buat hal sendiri. sorang2."



ada lagi kak long cakap. tapi entahlah. sampai lima point tu aje pun aku dah rasa nak agree secara infiniti.



dear awak, in case awak baca ni. untuk point nombor satu, thanks sebab bersubahat untuk lari dengan saya kakakakakaka. thanks sebab semua la. saya tau awak tak sanggup tengok saya buat kerja gila sorang2. sebabtu awak pun join sekali. saya tau awak sayang saya. bye!