Sunday, May 03, 2015

Hati ni...

Al-kisahnye............................. aku dah jadi golongan para wanita yang selok nak ambik gambar dengan pengantin bila pergi kenduri kahwin (tu pun orang yang dikenali je lah). Oh, masa mematangkan aku, mungkin. Kalau tak matang pun lantaklah.


Lepastu, entah cemane, boleh pulak kaki terpijak lampu pendaflour (atau dalam istilah kite orang kampung, lampu kalimantang) yang diletakkan atas lantai, belakang pelamin. How come boleh jadi camtu???

Yang bestnya, aku dahlah pijak sampai pecah. Lepastu aku boleh berdiri lagi atas serpihan lampu yang dah jadi halus...


lepas beberapa saat baru aku rasa nak ke tepi.


Everyone be like

eh ape tu
eh awk ok tak
eh sakit tak
eh luka tak kaki awk
meh sini tengok kaki tu


Sampai pengantin pun sibuk menanya. ok hazwani, kau tak rasa ke kau patut malu? ye, memang patut. tapi -


syukur sebenarnya. tak ada apa pun. betul! kaki aku ok je. pasal pakai stokin. tebal punya.


jadi para gadis, wanita, perempuan yang dicintai sekalian, takyah la pakai stokin nipis2.
dahlah kalau terbasah sikit je cepat basah terus semuanya.
pulak tu nanti terrrr jarang
pulak tu nanti kalau jadi insiden macam aku tadi, tak ke macam stokin awak tu ada pattern kaler merah??



Kaki memang la tak luka........ tapi.... *refer tajuk entry*

No comments: