Monday, May 11, 2015

Dear self,


Sod ba ro.


Sikit je lagi. jangan kecundang lagi.


Dear self,


Hidup ni terlalulah singkatnya untuk kau selalu rasa down. maka gembirakan diri sendiri.


P/s:
1. sekarang ni memang aku dah sampai pada titik yang mana aku dah taknak peduli lagi. aku buat, aku redah, aku taramkan aje apa yang mampu.

2. bye. teruskan beramal ye semua. Ramadhan pun tak lama dah.

Monday, May 04, 2015

B

Sebagai seorang manusia yang sentiasa lapar, aku duduk diam diam kat tepi. makan laksam. elok elok, jangan tumpah. 


makcik kat sebelah ni pun elok je dia ngadap makanan dia. macam mana nak describe makcik ni? biasa je. memang betul style makcik. umur 40-an. baju kurung biasa. tudung sarung biasa.


Tiba tiba dia nampak suami dia.


"B..! Ooooo b!"


Nak tersembur. fuh! daebak aaa makcik! dah umur cenggini pun panggil B jugak. daebak!


Sambung makan. tetiba makcik ni berbunyi pada anaknya...

"ana, pergi panggil abi. umi tak dengar la abi cakap pe"


Hubby. B.
Baby. B.
Abi..... B.



Ok. Abi. bye.

Sunday, May 03, 2015

Hati ni...

Al-kisahnye............................. aku dah jadi golongan para wanita yang selok nak ambik gambar dengan pengantin bila pergi kenduri kahwin (tu pun orang yang dikenali je lah). Oh, masa mematangkan aku, mungkin. Kalau tak matang pun lantaklah.


Lepastu, entah cemane, boleh pulak kaki terpijak lampu pendaflour (atau dalam istilah kite orang kampung, lampu kalimantang) yang diletakkan atas lantai, belakang pelamin. How come boleh jadi camtu???

Yang bestnya, aku dahlah pijak sampai pecah. Lepastu aku boleh berdiri lagi atas serpihan lampu yang dah jadi halus...


lepas beberapa saat baru aku rasa nak ke tepi.


Everyone be like

eh ape tu
eh awk ok tak
eh sakit tak
eh luka tak kaki awk
meh sini tengok kaki tu


Sampai pengantin pun sibuk menanya. ok hazwani, kau tak rasa ke kau patut malu? ye, memang patut. tapi -


syukur sebenarnya. tak ada apa pun. betul! kaki aku ok je. pasal pakai stokin. tebal punya.


jadi para gadis, wanita, perempuan yang dicintai sekalian, takyah la pakai stokin nipis2.
dahlah kalau terbasah sikit je cepat basah terus semuanya.
pulak tu nanti terrrr jarang
pulak tu nanti kalau jadi insiden macam aku tadi, tak ke macam stokin awak tu ada pattern kaler merah??



Kaki memang la tak luka........ tapi.... *refer tajuk entry*