Wednesday, April 29, 2015

Hint:

Kero sangat mata.

Hati patah.

Fikiran serabut.

Dah lama tak  buat multi-task. Biasanya one at a time la konon.
Serius aaa cemane aku boleh berlagak jadi supergirl aka suri rumah separuh masa dulu..... Agaknya aku makin menua sekarang. Tapi belum masuk fasa andartunatau andalusia.

Sahabat kepada Puan Birthgiver baru je meninggal. Akibat nak cepat, risau tak sempat, bawa kereta spesies takda pengampunan dah. Tapi sebenarnya memang tak sempat. Mampu tengok van jenazah meninggalkan perkarangan masjid.


Selajur ibu pun berbunyi...

"Akak nak tau tak? Anak anak lelaki arwah yang angkat jenazah maknya"


Bila ibu cakap camni, kias beliau dalam sedetik je aku tangkap.

Iyelah.

Cuba bagitau sikit.

Mak ayah mana yang taknak anak anaknya mandikan jenazahnya.
Mak ayah mana yang taknak anak anaknya kapankan jenazahnya.
Mak ayah mana yang taknak anak anaknya yang turunkan jenazah ke dalam liang lahad...


"Anak lelakinya lima orang tau akak"

"Ala anak ramai boleh la..."

"Habistu, anak anak lelaki ibu tak ramai ke?"

Kan! Hello! *petik jari*

Kau tak nampak lagi ke hint yang mak kau cuba sampaikan?!!!


-----


Kalau tak tahu, kita belajar.

Sunday, April 26, 2015

Soalan tak terlawas

Garu kepala dengan spesies manusia yang bila dah sudahkan topiknya lalu bertanya,

"Ok, ada soalan?...



*sepi empat saat je*


..bagus, saya tahu tak ada soalan. Jadi kita boleh bersurai"


Hello, cant you see that im the one who understands youuuu~  Tak. Iniiiii ada yang nak tanya tapi tak kesampaian. 


Tips dia lepasni, sebelum ayat keramat "ada pape soalan" diajukan, kau tanya je apa yang terbuku terjilid dalam otak kau cepat cepat. 


Jangan jadi macam aku ni. Sampai harini tertanya - tanya. Penuh soalan dalam minda yang tak tahu nak dilampiaskan ke mana.