Wednesday, July 09, 2014

Tanpamu, pendingin hawa

That one lecturer yang cuba untuk tenangkan hati dan sejukkan diri anda yang gelisah menggelupur sebab air-cond dalam studio umpama hidup segan mampus sudah lama. Kipas siling langsung tak ada. Cuma harapkan pengudaraan yang masuk melalui tingkap.


"Ok pelajar, panas ye? Awak angkat kertas ni.."


Kami pandang je dulu.


"..lepas tu buat macam saya"

Kata beliau, sambil mengipaskan diri. Separuh je lawak tu sampai, but thanks anyway. Sebab ada juga cubaan nak tenangkan anak-anak senibina ini yang gundah gulana lencun ketiak peluh merinik di dahi. Terimassss!

3 comments:

Haiqal said...

Dugaan

twinkle twinkle said...

lama dah x siinggah blog wanii :)

happycloud said...

kahkahkah. sabar ye. el nino ni