Thursday, July 31, 2014

Kasar tak mampu dilentur lagi eh

Hampir sepanjang hari setiap minggu, masa kami dihabiskan dalam studio. Kalau tak studio, studio juga. Terus terang cakap, susah. Bukan belajar yang susah. Tapi nak cuba blend dan mix dan get along dengan kepala-kepala dari negeri lain. Lagi pulak bila saya ni pendiam amat. Tak percaya? Langsung ditanya aja sama guru-guru Panglima.


So far, Alhamdulilah, terjumpa sorang manusia ni rupanya kepala otak dia ngam dengan gue. Ada clique di situ. Like, "kau pikir apa aku pikir jugak? great so i dnt hv to say it la kan" Camtu. Nampak je dia nak acah acah macho. Bukak wechat jakgi dia cakap "Izz, rindu ko la." Nampak di situ? Tu la aku dah cakap, 14 hari tak jumpa ni jangan rindu sangat.


Paling susah? Nak cuba campur dengan budak lelaki. Nisbah mereka lagi besar dari nisbah kami perempuan. Sekarang ada la dah masuk sikit. Walaupun masa tengok muka sorang-sorang, macam gong semacam je. Simbal betul!


Perhatikan aje cara kaum adam ni treat kaum hawa yang lain cemana. Lembut je panggil, elok je cakap.


Tapi yang sedihnya, bila bercakap dengan saya, fehhhh.


"Wei Apsal kau nak cakap kasar-kasar dengan aku? Dengan perempuan lain boleh je pulak elok-elok. Racist la!"

"Dah kau tu ha, kasar sangat, ganas tak hengat. GARANG PULAK TU. Kau tengok diorang, lembut je. Cuba jadi cam diorang. Nescaya aku akan cakap baik je dengan kau"

-----

"Ni kali pertama aku tengok kau senyum. Depan aku."

Selama ni aku senyum je. Tapi orang tak pernah nampak. Sebab orang tak pernah nak pandang. Huks.

No comments: