Tuesday, January 21, 2014

Apa itu srikaya pisang?

Kelmarin dapat pesanan mesej di Whatsapp.
Ada orang request SRIKAYA PISANG.
Siap screenshot resipi lagi!

Hari tu dia balik Kuantan sekejap.
Tak sempat nak masak.

Aisemennnn.
Ni dia nak balik lagi.
Tapi tak tahu bila. Nak buat surprise kononnya.
Mintak pulak makanan yang tak pernah saya dengar.


Banyaklah dia punya kejutan!
Ni hah.
Saya yang terkejut baca permintaan dia!



"Srikaya? Kaya yang orang buat sapu kat roti tu ke? Baik beli kat kedai je."

# MEMANG LA NAMA DIA SRIKAYA, TAPI TAK ADA KAYA PUN DALAM TU.

Basakkkk!
Ada sesiapa yang familiar dengan makanan  jenis ini?
Cemana rupanya pun saya tak tahu la.

10 comments:

unsecretostory said...

Cer google. Cam banyak jea dapat. Nyummm. Terus lapar kott . Ahhhh!

Aniq Bukhary said...

Srikaya pisang.. hehe. First time dengar :)

Kathy R'bain said...

nama kuih ke apa sis?hehehehe,pelik pulak akak dengar?

PinQib (Jung) said...

maybe puding telor gula hangus tarok pisang kott

ayut said...

Srikaya?? Yg wane putih letak pisang tu ke?nagasari pisang klu yg tu ayut panggil...

Izz Hazwani said...

@unsecretofstory
dah google pun macam tak ada results sangat keluar. banyak indonesians' page je.

@aniq
first time jugak dengar. haru la nak membuatnya nanti.

@kak kathy
kuih rasanya. ke manisan? keliru ni.

@pinqib
ada gaya sikit dah tu rasanya..

@kak ayut
nagasari? hah baru google! thanks! tapi bila tanya kawan, dia kata bukan pulak. stress betul camni

Husna AOmar said...

Haha pekata buat jer based on resipi tuu. Haa sekali kang tetiba wani jadi first inverter dia haha thaaanks to kawan!! :p

Cik Yaya said...

mknan kah itu? yang yaya tau srikaya..tapi lau ade pisang kat blakang tu lum pernh dgr n tgok lagi..^,^

Izz Hazwani said...

@husna
tapi risau tak menjadi pulak nanti, haru jeeeeeeeeee

@cikyaya
makanan tapi sampai hari ni tak dapat idea macam mana rupanya

Nur Hamizah said...

Mohon di upload gambarnya bila dah jumpa. Ekekeke