Wednesday, July 24, 2013

SECTION!

Matematik Tambahan. Tak hairan kalau gagal. Kalau dapat A+ masa penghujungnya pun tak hairan kalau dah usaha. Pehh, sesak jugak rasa. Hari ni faham, esoknya jadi macam tak faham semula.

Ya Allah bukakanlah hikmahMu, dan turunkanlah rahmat dari khazanahMu
kepada kami, Wahai Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Tengok Permutation and Combination. Awal awal cam senang je jalan dia. Tiba tiba macam tersekat.


Find the number of arrangements that can be made out of the letters SECTION.


Toleh kiri kanan. Cari kawan mintak tolong ajar. Ya, mintak ajar. Bukan mintak jawapan dan jalan penyelesaian terus.



Sedang kawan cuba selesaikan soalan, saya terleka kejap. Main cipta perkataan berdasarkan perkataan yang diberi.



Tulis..
Tulis...
Tulis......


"HAH DAH DAPAT!"


Dia yang asyik tunduk memandang kertas, dongak pandang. Terus capai kertas saya.



"Mana?"

"Niiii"


Tunjuk hujung kanan kertas.




"Ni la, aku buat perkataan"
Pensil diketuk-ketuk ke dagu. Memikir perkataan lain lagi.
Dia usha tak puas hati, dia usha tak puas hati, takpe takpe.
Rilek brader, brader rilek, rilek brader, brader rilek~~


(dna dan je masa buat ni teringinkan CADBURY)


Dek saya yang dah tak hiraukan lagi cara nak selesaikan angka, dia pun tumpang sekali game create new word ni.

1 comment:

Farah said...

chapter ni senang je k -.- . org paling suka bab ni.