Saturday, May 11, 2013

..walk away

Dapat pilihan soalan yang keempat. Arahannya menyuruh saya menulis sebuah cerita yang berakhir dengan  "//we look at each other and walk away"


Sebuah cerita je ke? Tak nak dua, tiga, empat?
Banyak yang tinggalkan saya.
Banyak yang saya tinggalkan saya.


Tapi benda tu dah lepas. Usah dikenang kembali.
Barang yang lepas, hai jangan dikenang..
Kalau dikenang tentu menangis..


Eh menangis ke???


Ayat penutup cerita tu macam mintak plot yang sesedih huhuhu. Sebenarnya ada je cerita yang pada penghujungnya tetap bahagia, malah lebih berbahagia sukacita lepas berpisah. Tapi ramai lebih memandang pada yang sadis. Asal berpisah je sedih, berpisah je sedih..

2 comments:

Husna AOmar said...

Janji sesuatu kat airport.
Berjanji nak belajar rerajin.
Hidup betul-betul. Appreciate life.
Memories remain.
Pandang mata..dan walk away.
Pehhh ha happy ending jugak tu!

heee. nak tengok karangan wani!!
Husna nanti ekzem..mesti balik2 speech. haha

Izz Hazwani said...

Memula nak jugak buat karangan tu tapi kensel. Buat karangan lain sebab tak tahu nak guna cerita apa.

ALL DA BEST OKEHH!