Thursday, April 11, 2013

Sayalah penjaga saya.

Salam sejahtera untuk awak semua. Hai. Hmmm baru balik hoh hoh hoh dah pukul lima petang baru balik dengan uniform comel masih tersarung pada badan. Apa COMEL sangat perangai anak dara ni. 


 Hari ni hari permuafakatan ibu bapa.Well well well, ibunda saya tak dapat datang sebab ada kerja lain. Kata orang, kalau tak bagi tahu ibu bapa pasal aktiviti sekolah or whatever, bererti anda tidak mempunyai hubungan yang baik dengan mereka. Bila dah bagi tahu ibu bapa tapi mereka tak dapat melibatkan diri dengan aktiviti tersebut, orang tu akan kata "IBU BAPA YANG BETUL BETUL SAYANGKAN ANAK AKAN CARI MASA TERLUANG UNTUK ANAKNYA" 


 Kalau dah betul parents kita busy, nak buat cemana lagi ye dak? Hm.

8**********************************8

 Saya dengan bosannya datang ke meja guru. 

“Cikgu, ibu saya tak dapat datang. Tapi, penjaga saya dah sampai.”

 Cikgu pandang saya. “Siapa penjaga awak?”


 “Saya la penjaga diri saya!”

8**********************************8

 Buat – buat nada seperti emak orang.


“Ehem, cikgu. . macam mana dengan prestasi saya ya? Saya nakal tak dalam kelas? Takpe cikgu, kalau saya nakal lagi, bagitau saya ya?”

Serius-kan muka.


 “Awak baik je dalam kelas, selalu buat cikgu tak jadi nak marah. . tingkatkan lagi usaha awak. Jangan banyak main dah.”

 Cikgu geleng – geleng kepala.

8*************************************8

Wakilkan diri sendiri untuk berbincang dengan cikgu. Nasib jugak cikgu melayankan saja kerenah anak murid yang suka main - main.


"Cikgu, bosanlah ulasan guru asyik asyik formal gila ayat camni TINGKATKAN USAHA. Gunalah ayat lain pulak."

"Hazwani, awak nak cikgu bagi ulasan membina apa kat awak?"


"APA GUNA COMEL KALAU RESULT MEMANJANG TERUK."
Terhambur gelak cikgu di situ.

No comments: