Sunday, January 20, 2013

Terasa diriku seperti kartun

Assalammualaikum.

Macam biasa, setiap Jumaat mampir ke kelas usrah sebaik tamat sesi persekolahan. Hujan rintik-rintik tidakku hirau. Biasanya hujan ni mesti kejap je. Tapi rahmat betul betul lebat hari tu. Sampai habis kelas pun masih tak ada tanda untuk berhenti walau untuk lima minit.


Saat demi saat.
Minit demi minit.
Jam berganti jam.
Menunggu hujan berhenti turun.


Sampai pukul tiga petang. Duduk dalam surau.
Apalah nasib masa tu....
Dahlah tak bawa duit syiling lebih. Telefon pun tak bawak.


Sudahnya, hujan pun diredah. Baju sekolah putih pun halamak aii memang basahlah. Sampai tepi jalan nak melintas....
SPLASHHHHHH!!



Entah kenapa effect over sangat -_______-" Oh ya, lopak air yang dilanggar kereta akhirnya terkena tempias pada saya. Saya yang dah sedia basah kena hujan, bertambah basah. DAN KOTOR. Boleh dah rasanya buat iklan pencuci baju. "Baju yang putih senang dicuci, hati yang sakit ni siapa nak ubatkan!!"


Bila dah kena tempias macam tu, terasa macam dalam kartun. Best jugakkan drive lepastu langgar lopak air lepastu kena kat orang. BESTNYA.

7 comments:

Aulia said...

Haha.. Tak baik niat nak kenakan orang balik. Think positive. Mungkin driver tu in rush ataupun sbb pandu at the max speed, dia susah nak slowkan kenderaannya. :) Typical malaysian.

Izz Hazwani said...

Sedih okay haha rasa sebijik betul macam dalam kartun.

khalidrizuan91 said...

muka ko macam kartun....muahahahaha

twinkle twinkle said...

ahha macam dlm katun dan filem2 yg annoy tu,hehe kesian wani

Izz Hazwani said...

Khalid:
Muka kartun.... ?

Kak Mira:
Kesian la. Kalau tengok dalam kartun, best je gelak-gelakkan. Tapi bila kena kat diri sendiri, haa

NUR SABRINA FIRZANAH said...

haha , mesti masa tu rasa bengang kan ? huhu . apalah , nasib badan

Izz Hazwani said...

geram sebenaunya.