Sunday, January 20, 2013

Terasa diriku seperti kartun

Assalammualaikum.

Macam biasa, setiap Jumaat mampir ke kelas usrah sebaik tamat sesi persekolahan. Hujan rintik-rintik tidakku hirau. Biasanya hujan ni mesti kejap je. Tapi rahmat betul betul lebat hari tu. Sampai habis kelas pun masih tak ada tanda untuk berhenti walau untuk lima minit.


Saat demi saat.
Minit demi minit.
Jam berganti jam.
Menunggu hujan berhenti turun.


Sampai pukul tiga petang. Duduk dalam surau.
Apalah nasib masa tu....
Dahlah tak bawa duit syiling lebih. Telefon pun tak bawak.


Sudahnya, hujan pun diredah. Baju sekolah putih pun halamak aii memang basahlah. Sampai tepi jalan nak melintas....
SPLASHHHHHH!!



Entah kenapa effect over sangat -_______-" Oh ya, lopak air yang dilanggar kereta akhirnya terkena tempias pada saya. Saya yang dah sedia basah kena hujan, bertambah basah. DAN KOTOR. Boleh dah rasanya buat iklan pencuci baju. "Baju yang putih senang dicuci, hati yang sakit ni siapa nak ubatkan!!"


Bila dah kena tempias macam tu, terasa macam dalam kartun. Best jugakkan drive lepastu langgar lopak air lepastu kena kat orang. BESTNYA.

Saturday, January 12, 2013

AURAWHITE 900,000MG




Produk minuman pencerahan kulit yang harus dicuba, menghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. Satu-satunya produk keluaran Malaysia yang menggunakan teknologi stem sel hasil gabungan 3 jenis tumbuhan/buah - tomato, epal dan roselle serta ditambah benefit kehebatan lain, L-glutathione dan kolagen ikan talapia!


Dengan ramuan berkualiti premium yaang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 5 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel2 kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata hanya dalam 14 HARI !! (insyaallah)

FORMULA LENGKAP
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT
Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN
100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 900,000MG (insyaallah)

- 50% pencerahan ketara
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 5 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita








Macam mana nak amalkan?


Excited sangat nak jual sampai lupa nak bagitau harga.


1 balang RM 110 (SM)               RM 130 (SS) 

2 balang RM 200 (SM)               RM 240 (SS) 

4 balang RM 400 (SM)               RM 500 (SS)

Beli aurawhite, dapat serum + shaker.


Rasa nak sangat-sangat tak?
Pembeli yang betul-betul berminat je, please.
Jangan hampakan dan jangan mainkan perasaan saya.
:)

Kalau terpaksa back out, tak apa, inform je terus.
Jangan kepam pendam sorang sorang.


Minta maaf sebab tak boleh bagi whatsapp number sebab phone untuk bisnes tengah repair.


Wechat ID:
offendeadpearl

Double Gluta Soap

Sabun ni baru nak up. Minta maaf ye kalau anak-anak atau adik adik anda hentak hentak kaki minta dibelikan ini hanya kerana menyangka ia adalah gula-gula.



Tidak.


Ni bukan gula-gula ok. Ia adalah sejenis sabun. Fungsinya?

  • Mencerahkan kulit
  • Melembut & melicinkan kulit
  • Merawat kulit berminyak, berjerawat serta tona kulit tak sekata
  • Sesuai digunakan utk muka & badan
  • Boleh merawat masalah jerawat badan
  • Sesuai utk semua jenis kulit
  • Selain memutih, sabun ni dapat merawat kulit
  • Kesan seawal 7 hari ( sekali guna pun dah nampak kesan )
  • Biasanya kulit akan menggelupas halus seperti habuk.. Tak semua kulit peeling walaupun tak peeling tetap akan dapat kulit yg lebih cerah insyaallah
  • Tak merbahaya & sakit bila peeling sbb sabun ni bertindak membuang sel kulit mati & gantikan sel kulit yg lebih cantik & sihat
  • Bau yang wangi

Wangi. Apalah ertinya sabun kalau tidak wangi. Belum buka packaging pun dah terbau-bau. Review dari customers sangatlah membahagiakan.

100% daripada bahan organik.

BAHAN-BAHAN DOUBLE GLUTA SOAP:

1. Buah mahat
2.asam jawa
3.madu
4.kunyit hidup
5.halia
6.ginseng
7.RO water
8.manggis
9.yogurt
10.apple
11.delima
12.pearl
13.padi
14.vit.B.C.E
15.Collagen Function

1 pc RM 30 (SM)
       RM 35 (SS) 
2pcs RM 50 (SM)
        RM 65 (SS) 
3 pcs RM 70 (SM)
         RM  85 (SS)

Rasa nak sangat-sangat tak?
Pembeli yang betul-betul berminat je, please.
Jangan hampakan dan jangan mainkan perasaan saya.
:)

Kalau terpaksa back out, tak apa, inform je terus.
Jangan kepam pendam sorang sorang.


Minta maaf sebab tak boleh bagi whatsapp number sebab phone untuk bisnes tengah repair.

Wechat ID:
offendeadpearl

Eye Mask Collagen

Dah famous sangat eye mask collagen ni. Tak nak try? Jom la.

Kita ni asyik nak jaga muka jaga badan. Jagalah mata sekali. Selalu hadap skrin laptop berjam lamanya? Angguk jelah.




Fungsi?
  • merawat kesembapan mata,
  • menghilangkan lingkaran hitam bawah mata
  • melembapkan kulit keliling mata(moisturize)
  • mencegah kedutan kulit
  • diperkaya dengan plant collagen dan serbuk mata.
  • merawat mata yang keletihan


Weh Izz, macam mana nak pakai menda ni?

1. Bersihkan wajah sehingga bersih dahulu......kemudian lapkan muka sehingga kering.
2. Selepas membuka foil package, Untuk kesan yg lebih MUJARAB , pakai patch dengn SEGERA selepas membuka foil pakage.
3. Pakai patch seperti yg di tunjukkan dlm gambar secara perlahan supaya ianya terletak CANTIK & BETUL pada KULIT....
4. Pakai "COLLAGEN CRYSTAL EYELID PATCH" Selama 30 Hingga 40 minit
5. Buangkan patch secara perlahan dan jangan tarik dengan kasar....DAN JANGAN GUNA SEMULA....

 

50 pcs RM 35 (SM)
           RM 40 (SS)  
100 pcs RM 60 (SM)
             RM 70 (SS)

Rasa nak sangat-sangat tak?
Pembeli yang betul-betul berminat je, please.
Jangan hampakan dan jangan mainkan perasaan saya.
:)

Kalau terpaksa back out, tak apa, inform je terus.
Jangan kepam pendam sorang sorang.


Minta maaf sebab tak boleh bagi whatsapp number sebab phone untuk bisnes tengah repair.

Wechat ID:
offendeadpearl

Miracle Slimming Coffee

Miracle Slimming Coffee ni produk yang bagus untuk diambil. Sebabnya? Sebab hello, ini adalah kopi. Peminum kopi tega yang bermimpi nak turunkan berat badan, bolehlah cuba ini. Bukan kebiasaannya pagi-pagi anda membancuh kopi sebelum off to work?


Kopi ni tak ada kafein!
1 jar seberat 500gram!
Jangna risau minum kopi sambil nak kurangkan berat badan. Sebab langsung tak ada kafein. Kafein boleh menganggu perpecahan lemak. Lebih kurang camtu. Yang ni kalau teringin mengidam sangat nak kopi, boleh je minum.
Menggunakan bahan-bahan yang berkualiti seperti berikut :
1) Garcinia Cambogia
Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.


2) L-Carnitine
Fungsi utama dari carnitine di dalam tubuh adalah untuk mengatur oksidasi lemak (membakar lemak). Ia bertanggungjawab untuk mengankut lemak ke tungku pembakaran lemak dlam sel tubuh, yang disebut dengan mitokondria. Lemak tidak akan bisa dioksidasi jika lemak tidak dapat mencapai mitokondria, sekeras apapun anda melakukan senaman atau melakukan diet tegar.

3) Slim Herbs
Diformulasikan daripada beberapa herba terpilih yang dipercayai keberkesanannya.
Herba ini mampu :

  • Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
  • Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
  • Mengurangkan nafsu untuk makan
  • Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
  • Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
  • Membakar lemak badan dengan pantas
  • Mengawal berat badan dengan mudah

Kebaikan Garcinia Cambogia;

  • Berkesan mengurangkan berat badan
  • Menghalang pembentukan lemak
  • Mengurangkan kolestrol
  • Menambahkan tenaga
  • Merawat masalah kemurungan, susah tidur

Siapa yang afdal ambil minuman ni? Awaklah. Yang sibuk bekerja depan komputer berjam lamanya sampai tak peduli makan minum. Atau yang insomnia. Yang depresi.

Kalau emak-emak anda sangat penat buat kerja, hadiahkan beliau kopi ini! Janganlah setakat bagi kopi aje. Tolonglah beliau buat kerja di rumah sekali.


Kawan awak stres depan cermin mengadu berat badan naik dan tak turun-turun. Promote je kopi ni kat dia. Kalau mampu, belikan!


Macam mana nak amalkan?

  • Ambil 2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
  • Campurkan dengan secawan air suam
  • Banyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat


AMARAN:
Ibu mengandung, menyusu bayi sepenuh masa & penghidap penyakit kronik tidak dibenarkan ambil.






1 Jar RM 75 (SM)
        RM 80 (SS)
2 Jar RM 145 (SM)
        RM 155 (SS) 
5 Jar RM 360 (SM)
         RM 385 (SS) 
Murah tak? Ke tak? Cuba bandingkan dengan webshop/instashop lain.


Wechat ID:
offendeadpearl

Saturday, January 05, 2013

Ini kereta bakal mak mertua saya.

Assalammualaikum.


Tahu tak macam mana nak ukur baju pada badan sendiri? Kalau mengukur sendiri, selalu dapat ukuran tak tepat. Sebaiknya seafdalnya awak pergilah ke kedai tukang jahit, minta ukuran badan. Jangan nak memandai buat sendiri.


Alkisahnya.....


Lampu isyarat dari warna kuning bertukar kepada warna merah. Musim raya - memang bertambah sesaklah jalan yang sedia sesak ni. Laluan utama orang nak balik rumah bersiap untuk berbuka puasa. Kereta bergerak secara perlahan. Ini dah macam laporan lalu lintas dalam radio. Tukar nada.  Ehem.


Kereta Proton Wira berwarna silver pun bergerak dengan perlahan. Pemandu di dalamnya memandu dalam keadaan yang cukup berhemah. Kebetulan pula kawasan tu kawasan perkuburan Cina. Ok nak taip Cina tapi tertaip Cinta. Aiseymen. Sedang menanti lampu bertukar kepada hijau....


BAMMM !


Ok sound effect yang tak berapa bagus. Boleh cuba lagi lepas ni. Belakang Proton Wira tersebut dilanggar. DILANGGAR. Apa lagi, pemandu yang agak terkejut, terus memandang cermin sisi. Tapi tak ada pun kereta kat belakang. 'Hai, takkan lah kambing langgar kereta aku pastu pecut macam leopard?'


Kebetulan si pemandu nak menyinggah ke kedai membeli sedikit barangan. Sambil sambil tu sempat juga memeriksa belakang si Proton Wira. Kemek. Macam tin yang sengaja dikemekkan. Lampu pun pecah. Cacat sebelah la lampu belakang tu. Buta sebelah. Macam lanun pulak.


Tiba-tiba terpandangkan kereta Myvi kat sebelah. Bahagian depan dia kemek? Kebetulan lagi, pemandu kereta tersebut baru nak masuk ke dalam perut kereta. Kenapa perut? Kenapa bukan jantung?  Bukan tekak? Itu tidak dapat dirungkaikan.


"Excuse me. Awak langgar kereta saya ke?" Lurus je soalan ditanya. Buat apa nak berbasa-basi. Jam dah pukul berapa. Nak berkejar balik rumah lagi.


"Er... haah ya saya. Maaf la." Indah betul dunia engkau. Dengan maaf je boleh settle masalah?

"Kenapa langgar lari? Sekarang ni bayar ganti rugi"

Muka si pelanggar tu dah serba salah.
Lidah terkelu. Mulut terbuka entah berapa sentimeter.

"Sorry la. Saya tak sengaja. Lagipun awak yang brek tiba-tiba. Awak yang patut bayar"

SAY WHAAAAT? Siapa brek tiba-tiba? Bukan main perlahan macam kura-kura lagi kereta tu, boleh tuduh brek tiba-tiba? Awak melanggar, awak minta dibayar?


"Awak patut nampak traffic light tu merah. Macam mana bawak kereta ni? Kenapa nak salahkan saya pulak?"


Setelah berlaku sedikit tikam lidah, dia minta itu diskaun ganti rugi laa. Amboi. Diskaun ya? Ingat ini jualan musim perayaan? Bila dia dah berdegil mahu dia juga menerima ganti rugi, maka terpaksa juga ajak dia settle semua kat balai. Haa baru tahu kalut kau.

"Janganlah macam tu. Saya tengah tak ada duit ni"
"Sekarang ni cash awak ada berapa?"
"Dua ringgit je"
"DUA RINGGIT? Takkan tak ada langsung dalam bank?"

Bila dengar cerita dia, sikit pun tak rasa simpati. Malah lebih sakit hati.
Alasannya dia, duit semua habis keluar buat hantaran. Lepas raya ni nak kahwin.
Bila diungkit tentang kereta, katanya "ini pun saya pinjam kereta bakal MAK MERTUA saya"


Habis duit buat belanja hantaran? Berapa puluh dulang engkau hantar ni?
Habis tu lepas kahwin, nak bagi bini makan apa?
Dibuatnya bini tu bunting pelamin, dah bertambah lagi seorang ahli baru dalam keluarga nak ditanggung.


Susahlah orang zaman sekarang. Nak bermewah bermegah biar diri nampak tak susah.


(psst, dua tiket LEGOLAND. apa lagi, lets goooo. )