Friday, September 28, 2012

Hidup Sementara Kita Masih Muda

Beberapa hari lepas.....



"Kau dah dengar lagu baru One Direction, Live While We're Young? Best lagu tu. Aku baru dengar sebenarnya."



"Bukan kau tak suka One Direction ke?"


Pertama, tak suka One Direction tak semestinya kita tak suka lagu-lagu dia. Ada perbezaan antara meminati penyanyi dan lagu-lagunya. Sama macam orang benci Fasha Sandha sampai tak boleh tengok langsung lakonan dia. Hal peribadi dia tolak tepi sudahlah. Inilah orang sekarang, tak reti nak bezakan personal dan career. Semua nak campur aduk.

Dah tersasar pulak.


Sebelum ni, lagu One Direction semua saya tak suka. Tak suka dengar. Kalau adik pasang  lagu tu, mesti rasa nak lari masuk bilik laju-laju macam anak dara zaman dulu kala yang tersipu malu apabila rombongan meminang datang rumah.



Kedua, saya tak suka One Direction tak semestinya saya benci. Bukan. Kena tahu bezakan jugak. Tak suka iaitu tidak meminati One Direction. Jangan tanya kenapa la saya tak minat. Ahli diorang memang saya tak kenal. Dan saat semua menggilai Zayn Malik, saya masih belum mengenal paras rupanya. Baru ni la tengok. Orang cakap handsome pun saya tak tengok jugak sebab saya dah ada yang berkenan di hati :")


Melampau punya statement..



Kalau kita tak minat satu elemen dalam individu atau sesuatu, tak semestinya kita tak minat semua tentang dia. Mesti ada satu benda yang kita suka. Ataupun dulu langsung tak mengendahkan pasal dia. Tiba tiba sekarang eh suka la pulak ala bestnya.


Asal nak taip One Direction je mesti tertaip Onde Direction -_______________-

2 comments:

Wijdan Hawani said...

Live while we're young?
It's a bad song and muslims should feel bad.
I mean, look at the lyrics.

Izz Hazwani said...

Yep Baru tengok lirik tu.
Bad songs selalu catchy and orang minat.