Wednesday, January 04, 2012

Lantai lif yang empuk


1. LILIT SAMPAI TERBELIT.
"Haa ini macammana nak pakai ni eh ida." Daku pun melilit lah selendang 'anting-anting' bak kata Cik Pieka. Selendang yang dililit sekadar cuba dulu. Last last ambik kau terbelit terus leher. Nasib baik bernafas lagi. Kalau tak masuk paper pagi esoknya bertajuk "REMAJA COMEL TRAUMA PAKAI SELENDANG ANTING-ANTING LALU MEMAKAI TUDUNG SAJI"


2. HATI-HATI, KARANG TERPELEOT KAU.
Inilah yang dikatakan oleh er kembar yang tahun lepas ambik SPM tu. Ahh whatever aku menyampah bila takboleh cam kembar ni. Mental tahu tak. Saya pun berpura-pura terpeleot. Akhirnya, oh mak kau. Muka cover je.


3. MACAM DUDUK DALAM PETI SEJUK.
Berapa jam duduk diam, sebenarnya tak diam sangatlah menjerit jerit macam takde fizik! Boleh beku pastu cair pastu beku pastu cair boleh evaporate dah rasanya. Begitulah yang boleh digambarkan.


4. RASA MACAM PIJAK SOMETHING.
Dalam lif. Berasak-asak. "Pehal rasa macam pijak something ni"Daku memandang bawah. Tak ada apa-apa lalu meneruskan memijak 'lantai lif'. Tiba tiba jiran belakang rumah jiran yang depan rumah (?) menegur "Eh kasut tu kasut tu" Lahh patut selesa dan empuk semacam je ;antai lif ni. Kasut dia rupanya.


5. ALA-ALA PRINCESS.
Orang lain rasa princessa dalam majlis. Saya rasa princess nya dekat luar majlis. Punboleh.


Post ni lambat lagi takboleh kan...... padahal dari Sabtu haritu lagi nak update blog.

4 comments:

twinkle twinkle said...

mcm xde fizik ??

Izz Hazwani said...

Tahniah! Anda berjaya mencari kesalahan dalam post ini! ^^

PinQib said...

erkkkkkkkkkk... kureng faham.... adakah berpandukan kepada love bag di atas??

Izz Hazwani said...

PinQib:
Oh tidak. :)