Tuesday, November 15, 2011

Disebalik Quote.

Assalammualaikum. Hai ignore lah post kat bawah ni LOL tak LOL sangatlah kan sebab saya rasa awkward tulis macamtu.


Maka harini ini apa kata kita mengkaji quotes yang di-share oleh sebilangan manusia di alam maya. Ada yang logik, ada yang tak. Tengok ramai orang RT, kau pun mengkhinzir rabun jelah RT jugak.
Anggaplah post ini suka suka je kalau awak nak.



Terus terang, saya repeat baca quote ni dua-tiga kali untuk fahamkan. Yes saya memang agak lambat 'angkat'. Tahu volleyball? Mana mana game pun, bola memang tujuannya akan dipass kepada orang lain. Heh, cakap lah awak wish GIRL WAS LIKE VOLLEYBALL yang boleh di-pass ke sana ke mari.  At least mesti ada 4-6 players kan? Saya ni bukanlah budak sukan yang tahu banyak.Who wrote this quote? TAMPAR NANTI BARU TAHU.



I have insomnia, dats the reason I tak boleh tidur. Asal tak boleh tidur je fall in love lah? Doktor apa ni? Hello doctor you pernah dengar insomnia tak? Macam mana you dapat title doctor ni?






Oh hai Thomas Kempis kembang kempis je hidung awak kan sekarang ni. What's love? KLCC entah berapa tan tu boleh jadi ringan ke dengan love? Seriously? Where is love? Please fly to KL right now and saya nak tengok awak buat KLCC jadi ringan dan saya nak angkat KLCC tersebut supaya kelihatan seperti Badam the Badang.


Bila kehilangan awak, saya takut saya bunuh diri dan awak pergi dekat perempuan lain. Kalau kau takut belaka, tak payah buat. Jangan jumpa dia, jangan cium dia, jangan cinta dia. That way, you won't lose him. Akai ada sila pakai. Kamon lah.




Oyeahh? Dah tu maknyahs di luar sana? /No offence.




Everytime I jatuh cinta, dia buat I senyum, hati I yang takdak mulut pun senyum. Gawdd, ramai gila prince yang I jumpa. Most of them were my boyfriends, I rejected him. I mean, I reject PUTERA. Need putera katak agaknya.



Korang tengok future dekat mana? Negara mana? Nak tengok jugaklah. Amboi nak romantik sampai tengok future. Meh la jalan jalan kat pasar pegang tangan beli taugeh.




And you pregnant empat hari je. Like Sims kan you cakap?



Dah tu skrip ditulis dalam mimpi lah kan.


Tak tahu pulak hati ini ada kaki boleh pergi dan datang sesuka hatimuuu. Kita kalau tak ada hati, boleh hidup ke? Nak ikut ikut sangat hati tu buat apa, Hati yang ikut kita.
Yang baik datangnya daripada DIA. Yang buruk datangnya daripada sesiapa yang membaca ini. Sekian, janganlah anda terasa sakit punggung membaca blog picisan pinnochio saya.

8 comments:

♛ Aisya 사쿠라 said...

Quote mmg mcm tu. Kadang2 terlebih over~
xD

Anonymous said...

adoii byk plak songeh ko ni. sketi org tu la.

Izz Hazwani said...

Aisya:
Sebab terlebih lah kita kena neutral kan.

Anonymous:
Duhh banyak songeh je kau ni. Sukahati aku lah.

adyaa にう said...

anonymous terasaaa tu. haha.
mmg kdg2 ada quote yg xmasuk akal kn. hee

♛ Aisya 사쿠라 said...

tp benda yg over itulah yg dinamakan hiperbola.. hiperbola perlu utk menyedapkan quote~ #myopinion

;P

Izz Hazwani said...

adya:
Sebab tu kita cuba masukkan akal.

aisya:
hiper the bola~

Teah Manaf :) said...

yaa , but some quotes sounds good ;p certain je yang merepek marhaban -.-

Anonymous said...

Namapun sastera :)