Saturday, August 20, 2011

Sepuluh soalan

Assalammualaikum. Seperti yang diuar-uarkan di post sebelum ni, saya LANGSUNG tak bukak buku Geografi. Bukak pun betul betul last minute.


Petangnya, saya berborak dengan ibu kesayangan.

Saya : Ibu, tak sia-sia orang tak belajar geo tadi.
Ibu : Hm kenapa? *muka biasa je*
Saya : Sebab soalan dia senang.
Ibu : Nasib baik soalan senang. Bagus lah.
Saya : Sepuluh soalan je tak dapat jawab. Senang kann?
Ibu : HAH? SEPULUH SOALAN TAK JAWAB, TU PUN KIRA SENANG? *suara jadi meninggi*


Ye, senanglah. Ini kali kedua dalam hidup saya menyatakan bahawa exam geografi sangat mudah. Kali pertama masa form one, waktu Cikgu Bulan yang jadi guru geografi kami.


Harituu.. 'dia' teman saya balik. Dalam hujan. Sampai je dekat rumah, ibu tengok 'dia'. Borak sikit, dan akhirnya 'dia' pun mengangkat kaki untuk blah. Ibu pun bertanya "Bila dia nak masuk meminang?" Saya tersipu malu menjawab "Kawan je tu"






Hampas. Mimpi rupanya.

5 comments:

twinkle twinkle said...

dulu mase f1 xsuke geo hehe

Syerawrashid. said...

Ala, sepuluh je tak dapat jawab?
Ape senang sangat soalan tu? Ni kene report ni. Soalan tak baik tu.

Izz Hazwani said...

Kak Mira:
Haha sama

Kak Syerawr:
Ehhh nak report jugak ke? Dah macam virus je soalan yg senang tu :(

Ema Razali said...

ehh i tak pernah suka geo. sejarah lg terer from geo hahaha takleh blah

Izz Hazwani said...

Confirm minat sejarah ni!