Sunday, August 07, 2011

Doa yang dimustajabkan Allah

Saya hantar message yang ditujukan kepada seseorang, tak lain tak bukan pasal Ramadhan ni lahh, ye tak? And mintak seseorang itu mendoakan kejayaan saya untuk peperiksaan percubaan. Walaupun seseorang itu dah dengar cerita saya, side buruk saya, tapi seseorang tu tetap jugak nasihatkan saya yang baik baik. Seseorang itu pun reply message saya...


...waktu nak berbuka puasa, doa banyak banyak. Waktu tu, doa sangat termakbul.
Lebih kurang macam tu lah. Betul ke?

Hadis Riwayat Al-Baihaqi,

"Tiga bentuk doa yang dimustajabkan Allah , doa ibu bapa terhadap anak , doa orang yang berpuasa dan doa orang bermusafir "


Terima kasih cikgu.

2 comments: