Friday, July 08, 2011

Kalau saya snow white

Kalau saya snow white, sebelum saya makan epal tu, saya akan baca Bismillah. Because I'm a Muslim .


Kalau saya jatuh pengsan, saya taknak ada putera kacak datang and and and... okay tahu lah fairy tale macam mana. I wish to wake up as soon as the world jadi macam dulu. Biarlah agak kuno dan tak banyak techno macam sekarang. Sekurang-kurangnya tak ada pencemaran kan? Tapi benda dah jadi, kita tak boleh nak tarik semula bawak ke future, betul tak?



Bila saya dah bangun, saya harap saya dapat baring atas rumput. Memandang langit biru yang terbentang luas. Tanpa bucu. Dengan sekumpulan burung yang bebas berterbangan. *takkan bergolek-golek sakan pulak kan. Burung apa? Burung muraiii. Burung apa? Burung muraii. Burung apa? Burung muraiii. Burung apa? KAU NI DAH TUA KE SETIAP SAAT NAK TANYA BURUNG APA BURUNG APA? 

Sometimes you have to hurt someone's feelings just to let them understand how it felt when they hurt yours.


(Khusus untuk manusia yang mencari pekerjaan. Job hunting weekend, who's in? @Graduan Aspire 2011)