Friday, March 18, 2011

Macam drama

Heyy!

Semalam setengah jam aku 'terbakar' macam tu je semata-mata nak cari rumah Pengerusi. Tak bengang pulak aku kan haha. Masa dia set tarikh nak jumpa semua tu...

Pengerusi : Kau boleh ke datang rumah aku?
I.Hazwani : Ala abang aku hantar lah nanti.
Pengerusi : IM15.
I.Hazwani : Haaa? Haihh dekat sangat tu. Dekat sangat-sangat-sangat


Pukul tiga petang tu jugaklah baru keluar rumah. Bagus tak bagus tak? Memang la bagus kan? Pusing sana sini sana sini pusing. Dekat tiga setengah baru sampai. Dah sampai sana, boleh pulak kitorang tak buat pape kan. Sebab... blank taktau nak buat apa. Dah lah Rabu ni nak buat presentation. Dahlah tak dapat contact cikgu. Dah lah homeworks belambak. Dahlah rumah ada piring Astro je -,- YANG LAST NI TAKDE KAITAN

Apa aku buat kat rumah dia? Oh, buli dia je haha Pengerusi kan comel. Patutnya kalau first time aku pergi rumah orang, aku kena malu-malu. Tapi semalam aku buat macam dah sebelas kali pergi rumah dia. Macam dah kenal sangat dengan dia. Padahal baru kenal.


Sape tau aku naik kete apa?


Dia cakap "Kalau aku cakap ni kau jangan marah eh. Tapi aku tengok gaya kau ni..macam kau...playgirl je. Eh kau bukan playgirl kan? Sorry lah jangan marah" HAHA serious tak marah. Bagus la en kau terus terang pasal pendapat kau; berbanding jadi hipokrit; depan cakap A belakang cakap F. Depan aku sengih macam gigi dia je lawa tapi belakang muncung panjang mengalahkan pokok kelapa belakang rumah aku.

// Haritu aku datang lambat sekolah lepastu kebetulan cikgu tanya aku tinggal mana, aku cakap "Saya tinggal kat IM LIMA-ehem belas. Yea IM-LIMABELAS"


Btw makcik semalam tu mintak maaf. "Kak Ilah, F mintak maaf sebab tuduh Kak Ilah bukan bukan. F tau F salah. Setelah apa yg berlaku blablabla baru F tau Kak Ilah ni baik orangnya" entah aku tak ingat dah sisi message tu. Macam drama pulak kan. Ayat memang stok drama melayu punya dia bagi kat aku.

Aku rasa nak reply; "Makcik F, saya mintak maaf sebab saya reveal cerita pasal Makcik dekat blog saya. Baru saya tau Makcik pandar berdrama. Tunjuk ajar ku sifu!" Tapi apakan daya credit Maxis RM0.00 dan Celcom RM20++. So boleh lah show off dengan korang yg aku dah topup yeayy!

4 comments:

Izzah Ismuel said...

hahah,
agak nye macik F tuh mmg pelakon dak? hahaha. tak jadi nak bersin bace ayat dye. hahah

PinQib said...

hahaha. orang benar slalu untungggg!~~

twinkle twinkle said...

akk kurg faham -.-

I.Hazwani said...

kak izzah;
tak aci la kan berlakon tak ajak wani aihh

qib;
org tak benar selalu rugi~

kak mira;
ye yg mana?