Monday, January 31, 2011

Count On Me, Bruno Mars

Heyy!

Dalam banyak banyak lagu Bruno Mars, lagu Just The Way You Are yang aku paling tak suka. Taktau apesal. Maybe sebab lagu tu popular kot and ramai saaaaangat suka lagu tu so aku rasa kalau aku tak suka pun, takde apa apa perubahan. Kan? Lagu Count On Me, tema dia untuk bestfriend sebenarnya. Ingat lagu Bruno Mars ni semua untuk yang tengah hangat hangat tahi ayam bercinta ke?


Masa mula-mula aku dengar lagu ni dua tiga minggu lepas, sebahagian lirik ni aku send dekat manusia yang nama dia ataaas sekali dalam phonebook aku. Tapi sayangnya, takde reply. Macam sia-sia pulak aku rasa. Macam useless je. Tak payah hantar pun takpe kot. Takde perubahan jugak kan? Takpe, aku paham. Apa yang aku hantar dekat orang lain tu semuanya useless. Apa yang boyfriend or kawan kawan diorang hantar, yg tu lah paling bermakna :)




if you ever find yourself in the middle of the sea
i'll sail the world to find you
if you ever find yourself lost in the dark and you can't see
i'll be the light to guide you
find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

if you're tossing and you're turning and you just can't fall asleep
i'll sing a song beside you
and if you ever forget how much you mean to me
everyday i will remind you
oh
find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

you'll always have my shoulder when you cry
i'll never let go, never say good-bye

you know you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
you can count on me cos i can count on you

2 comments:

Aliya Khair said...

salam wani! :)
akak pun suka sgt lagu ni. lirik best!
terbaca yg awak tulis awk send msg tp kawan awk x reply ea? huhuh.
kalau akk kan, akk memang x reply msg yg sweet2 (kadang2), tp bila baca msg tu, otometik tersenyum then tangan lancar je save msg tu.
so, maybe kwn awak x reply, tp dia save. sangka baik je la ek..
igt, whatever u sent are never useless. msti ada kesannya walaupun sikit.. huhu.
ok komen panjang. keh3.. bye~ ;D

I.Hazwani said...

@Aliya Khair
Salam akak. Haah kan, kalo wani pun, mmg wani save tros. Btol ckp akak, tk baik sangka buruk ^^

Tapi at least, ckp lah 'thanks' ke apa kan haha