Monday, January 31, 2011

Count On Me, Bruno Mars

Heyy!

Dalam banyak banyak lagu Bruno Mars, lagu Just The Way You Are yang aku paling tak suka. Taktau apesal. Maybe sebab lagu tu popular kot and ramai saaaaangat suka lagu tu so aku rasa kalau aku tak suka pun, takde apa apa perubahan. Kan? Lagu Count On Me, tema dia untuk bestfriend sebenarnya. Ingat lagu Bruno Mars ni semua untuk yang tengah hangat hangat tahi ayam bercinta ke?


Masa mula-mula aku dengar lagu ni dua tiga minggu lepas, sebahagian lirik ni aku send dekat manusia yang nama dia ataaas sekali dalam phonebook aku. Tapi sayangnya, takde reply. Macam sia-sia pulak aku rasa. Macam useless je. Tak payah hantar pun takpe kot. Takde perubahan jugak kan? Takpe, aku paham. Apa yang aku hantar dekat orang lain tu semuanya useless. Apa yang boyfriend or kawan kawan diorang hantar, yg tu lah paling bermakna :)




if you ever find yourself in the middle of the sea
i'll sail the world to find you
if you ever find yourself lost in the dark and you can't see
i'll be the light to guide you
find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

if you're tossing and you're turning and you just can't fall asleep
i'll sing a song beside you
and if you ever forget how much you mean to me
everyday i will remind you
oh
find out what we're made of
when we are called to help our friends in need

you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(yeah yeah)

you'll always have my shoulder when you cry
i'll never let go, never say good-bye

you know you can count on me like one, two, three
i'll be there
and i know when i need it
i can count on you like four, three, two
and you'll be there
cos that's what friends are suppose to do
oh yeah
(ooh ooh ooh ooh ooh)
(ooh ooh ooh ooh ooh)
you can count on me cos i can count on you

Saturday, January 22, 2011

Kenapa orang melayu susah dapat A dalam BM

1.

Ternganga. Tercengang. Tu lah yang selalu aku cakap dekat kawan 'lama' aku. "BM tu senang je"
Tengok? Last last BM aku jugaklah yang dapat B. Lepasni patut tak aku cakap BM tu susah? Supaya BM boleh dapat A. Patut atau tak?

*Hish Ida ni, nak jugak letak gambar mamat tu. Sengaja buat orang jealous. Bwekk! Tak jealous!
(hempas pintu)

2.
 Karya Wani Ardy ; Lelaki Halimunan. Klik sini, baca. Best =)


"Ku lupa betapa indahnya kehidupan yang sebenar"

Dah baca Jutawan Gedik Siri 1?

Heyy!



(Sumber gambar : Kak Ain)
Dah baca siri #2?

Ngahaha haritu aku rasa stress tahap babun nak masuk sarkas sebab tak sempat beli Berita Harian edisi Sabtu sebab ada karya Ain Maisarah. Sape tak kenal Ain Maisarah? Sila pergi ke laman web Kak Ain untuk kenal dia =)

So, ada sesape yang mengidam nak baca Jutawan Gedik Siri 1 tapi tak kesampaian? Bolehlah klik gambar dekat bawah ni untuk baca Jutawan Gedik Siri 1.


Friday, January 21, 2011

Tak beri peluang!


Bukan taknak kasi peluang. Tapi takkan lah kami perempuan ni nak jadi macam perigi cari timba. Ridsect! Tak beri peluang! Yahh! Tetibe je -.-'

1. Normally, lelaki yg datang dekat kami ni KEBIASAANNYA macam sampah. Sebab tu la korang yg konon bagus tu cakap kami date dengan yg entah pape je ntah.

2. Lelaki ni bukan boleh caye sangat. Kasi chance sikit mula la nak ambik kesempatan.

3. Kami si perempuan takkan merungut kalau ada lelaki yg nak layan perempuan dengan baik dan sweet dan sour macam Bruno Mars. Masalahnya majoriti lelaki zaman sekarang macam apa? Macam SAHAMPAH.

Dah! Nak ngadu kat Abe Yusup! Huh

Wednesday, January 19, 2011

Terbantut jugak kau ni

Heyy!



Bukak je Google Reader, baca blog blog manusia yang satu sekolah dengan saya, majoriti mesti nak cite pasal perjumpaan kelab persatuan apentah. Ya Allah, aku memang tak pernah mimpi pun masuk kelab ni. Tapi nak taknak masuk jugaklah sebab kesayangan kecintaan kerinduan ada dekat kelab tu jugak. Takmo salah sangka. Tu haa, Kiera Yusri dengan Ecah.


So, masa perjumpaan tu, ZNZ pun ada sekali. Sebab rindu punya pasal, duduk sebelah dia yeayyy. Cikgu cakap dekat depan pasal pemilihan jawatan, kitorang sok sek sok sek kat belakang sekaaali cakap pasal Kpop. Ada awak kisah? Okay takde. Bagus.


Sesi pemilihan AJK untuk Tingkatan Tiga berlangsung. Cikgu suruh budak form 3 angkat tangan. Manusia bernama I.Hazwani terlupa dia ni form 3, bukan form 2. Nak dijadikan cerita, lepas kitorang angkat tangan, terdengar lah manusia form 2. Cakap macam taknak kuat lagi lah kan ;

PENDEK NYA BUDAK FORM THREE!

Toleh punya toleh, "hek eleh, kau pun terbantut jugak. satu spesies je macam aku." Wahai manusia pendek spesies aku ; bahkan lagi pendek dari aku, sedar tak yang kau tengah mengata diri kau? Kita beza setahun je pun. Tahun depan aku rasa tinggi kau macam tu jugak. Kalau tak pun, naik lah seinci dua je.

Bak kata NNI ; Tinggi sangat ke darjat dia tu sampai nak kata orang lain pendek? Kalau dia boleh mengata orang lain, tak mustahil doh esok lusa orang mengata dia pulak.

Saya baru tau perasaan orang orang tertentu bila saya perli diorang pendek. Ala, kalau setakat nak gurau gurau mintak penyepak dengan orang yg kita kenal tu, takpe la. Ni tak, AKU TAK KENAL KAU, KAU TAK KENAL AKU. Dah.


Lepas ni entry campur campur guna saya/aku mengikut mood. Sekian, harap terlebih maklum.

Tuesday, January 11, 2011

"Cikgu takpe lah"

Heyy!

Hari isnin haritu hujan selebatnya lah kot sampai aku terpaksa bawak payung colour purple okayy. Bak kata Ida, matching la dengan beg aku kaler PINK. Fine, aku pakai pink walaupun selama ni aku sangat anti dengan PINK. Hek eleh aku rasa spender kau pun mesti ade kaler pink kan kan? Malas censored ah. Nak bahasa halus lagi,  PANTIES. Harini aku tak sihat so malas nak kasi halus kan bahasa. Tapi takpe, aku memang jenis yang berbahasa halus maka tak banyak bahasa kasar dekat blog ni. EH I.HAZWANI, APESAL AYAT KAU BERBELIT LIKE _____ ? PAPE JELAH!




Hari isnin haritu jugak subjek pertama ; SCIENCE. Tahun ni aku dah ready dah nak belajar science. Aku dah start rindu dengan science. Ohh, bukan tu nak cite. Masa aku dah sampai sekolah around 7.30AM, cikgu buat annoncement pelajar pompuan dikehendaki masuk ke dewan. Maka aku jugak turut disumbatkan dalam dewan tu sebab aku pompuan~


Next? Tak banyak nak taip. Aku macam tak paham apesal cikgu yang terangkan peraturan sekolah tu cakap macma ni:

"Tudung awak mestilah LABUH dan melepasi bahu dan dikehendaki tutup buah awak. Cikgu takpelahh. Awak takboleh. Ingat tu"

1. Tudung aku tak labuh mana, tak singkat mana. Sederhana
2. Melepasi bahu
3. Menutup apa yg sepatutnya ditutup
4. So aku rasa tudung aku dah kira menepati syarat.

What the ___. Bukan ke cikgu pun pompuan? Kena tutup jugak benda tu kan? Kita sama sama pompuan. Macam mana cikgu boleh dapat pengecualian?

Lagi satu, kalau cikgu tak suka kitorang pakai ketat ketat sendat sendat like hell so whatever, cikgu tolong betulkan pemakaian cikgu dulu. Kitorang menjadikan anda semua sebagai contoh pemakaian kami =) Salah siapa skang? Entry ni bukan la aku nak kutuk cikgu tu ke apa or memalukan kaum spesies aku atau pape je la kan tapi aku takpaham apesal cikgu tu cakap camtu. Bye.

Sunday, January 09, 2011

Eat now, worry later!



Masa first jawab something like kuiz ni, aku dapat The Manager. Sebab aku tak baca soalan betul betul. Lepastu buat kali kedua, baca dengan teliti ; lagak macam nak ambik SPM lah konon. Terus dapat The Hopeful. Tapi aku rasa dua-dua ni mcm sesuai dengan aku. Haha. Korang try la.

Saturday, January 08, 2011

Thanks To Yoseob & Junhyung (B2ST)



"You, You, It's You. Thank You"

# Aku lempang muka sendiri sbb tak percaya Yoseob kenyit mata dekat aku. Ngahaha~
# Apesal suara dia macam halus?
# Dia comel.
# Dia lahir 5 Januari. Eh apesal tak lahir 4 Februari je?
# Pipi aku sakit lepas kena lempang. Padan muka

Rumah aku ni dah takde Astro sebab ayah cakap majoriti penduduk dalam rumah ni tak guna Astro. Masing masing tengok cite online je so ayah potong Astro.

"Ada blog tak?"

Cikgu pelik la

Heyy!

Korang taknak tanya ke first week seorang I.Hazwani macam mana? Eh lupa pulak. Shoutmix kan dah lock. Lalalalala~ (Dah lama tak buat bunyi 'la' sebanyak lima kali. Rindu pulak) Nak cakap apa eh tadi? Oh ye. Minggu first ni, macam pelik sikit. Cikgu cikgu pun pelik. Tapi comel jugak la perangai cikgu Panglima ni. Buat tergelak je.


Waktu Math. Teacher tak masuk lagi. Budak lelaki kecoh kecoh memang suka keluar class. Tetiba diorang masuk class duduk dekat tempat duduk masing masing. Ni mesti ada pape. Tak lama lepastu, ada sorang wanita berbaju kuning - datang meronda sekolah. Tengok tengok class kitorang. Oh ye, kitorang dapat meja kerusi baru. Well, patutnya class tu untuk abang kakak Form 6 PENDEK Rendah tapi disebabkan dua manusia dalam class ni sedang bertongkat, maka kamilah yang menduduki dan menghuni class ni sebab class ni dekat tingkat bawah sekali, blok B; sebelah Stesen Pendidikan Khas. Balik kpd cerita asal. Ye, wanita tersebut mengintai kami menerusi tingkap lepastu pergi dekat pintu belakang class:

Wanita berbaju kuning : Sekarang waktu apa?
Pelajar : Math
*Dia pandang kerusi meja baru kitorang*
Wanita berbaju kuning : Meja ni ada sesape conteng tak?
Pelajar : Takdeeee
Wanita berbaju kuning : Bagus. Meja ni jangan conteng tau.
*diam seketika*
Wanita berbaju kuning : Saaaaayang meja. *nada lembut sikit

What the ___. Memula cakap pasal jangan conteng ape sume, lepastu cakap SAYANG MEJA? Pelik sungguh.

Tak lama lepastu, cikgu comel pulak lalu depan class kitorang. Mengintai lagi dekat tingkap. Aku rasa macam kitorang ni budak darjah satu ; makbapak datang menjenguk mengintai dekat luar class "-.-

Cikgu comel : Sekarang waktu apa?
Pelajar : Waktu Math.
Cikgu comel : Cikgu apa?
Pelajar : Cikgu ___.
Cikgu comel : Ketua class, nanti cikgu tak masuk lagi, awak pergi cari cikgu ye?

*diam seketika*
Cikgu comel : Hujan hujan ni sejuk ye?

(Aku garu dahi. Cikgu comel tu cakap benda yang takde kaitan langsung. Comel nyaaa)

Ni waktu Geografi. Walaupun aku takasuka Geo, tapi aku dah study awal awal dah benda ni sume. Garisan Timuran, Garisan Utaraan, Garisan Ultraman. Ke Garisan, Sedia, Mula! Pape jela. Apa nak cakap tadi? Oh ye. Cikgu geo aku ni macam pelik. Asyik kasi kertas suruh tampal je dalam buku. Mana notanya? Aku tengah ada mood nak buat nota sendiri ni. Hesh. Ada satu hari tu, cikgu geo aku buat peta photography (peta topografi tapi aku selalu tersebut photograpghy / geography) dekat whiteboard.

Cikgu : Okay class, mana satu Garisan Utaraan?
*aku baru nak bukak mulut jawab soalan*
Cikgu : Ye btol, yang ni Garisan Utaraan.


WHAT THE ____. Macam Dora the Explorer btol. Dia tanya, dia jawab. Ala comelnya cikgu cikgu tahun ni. Pening palehotak aku.

Sunday, January 02, 2011

Lawaklah konon #3

Heyy!

Seperti kebiasaan, saya yang mempunyai abang akan cuba cari topik untuk bercakap. Untuk mengeratkan hubungan adik beradik. Topik yang diketengahkan adalah mengenai biskut mini panda.

Cakap punya cakap sampai ubah topik. Tiba tiba cakap pasal harimau.
**cikgu BM, boleh tak kasi markah penuh? dah skema punya ayat dah saya tulis. boleh lahhh~





Abang : ...harimau bintang lagi laju dia lari.
I.Hazwani : Haah, leopard kan?
Abang : Taklah, cheetah
I.Hazwani : Hah tu lah nak cakap tadi; CHEEPARD.
Abang : **terdiam**
Nasib baik cheepard, bukan cipan~

Mini Panda

Heyy!

Harini pun nak guna 'saya' lagi. Entry pertama 2O11 dimulakan dengan kata ganti nama diri 'saya.


Vanilla & Chocolate Shortbread.



Yang penting, dia berbentuk panda. Panda comel.
Comel macam ____. Fill in the blank.



Satu untuk awak. Yang lain-lain untuk saya sorang.
=)


Ibu : Mini Panda tu nanti share dengan adik adik ehh
I.Hazwani : Ala, taknak share MR. PANDA dengan diorang~

**tutup mulut**

Terlepas cakap. Tersilap cakap. Tersasul.
Ter- itu adalah sesuatu yang tidak disengajakan. Harap maklum.

Pesanan untuk 'awak' yang akan away selama tiga bulan; jaga diri baik baik. Taknak jaga diri pun takpe. Tapi saya nak jugak awak jaga diri awak. Apa-apa pun boleh jadi in three months kan? Takpayah jawab. Saya tak dengar pun~