Wednesday, December 01, 2010

"Nah, saya pulangkan balik"

Heyy!




Ingat entry pasal aku dok kemas kemas meja belajar lepastu tersesat gambar kotak hadiah yang kawan aku kasi tapi taknak bukak tu? Ingat? Mula mula aku btol btol taknak terima. Sebab pada aku, kalau aku terima nanti mcm apa pulak. HAHA aku taktau nape aku taknak terima padahal kalau dapat hadiah masa birthday, tak menyempat nyempat nak bukak sampai gigit gigit lagi kotak hadiah.


Apa yg ada dalam kepala hotak aku ni bila aku taknak terima hadiah tu:

Bagi dkt orang lain
Kita bakar! Yeah bakar jgn tak bakar!
Kitar semula lagi ok kot?
Hanyut kan dekat sungai
Simpan dlm almari
Bagi semula dkt pengirim tu


Bagi dkt orang lain? Calonnya aku dah ada dan calonnya bersetuju utk terima sebab menurut calon tersebut, "Kau tau tak penat penat org tu belikan utk kau, lepastu kau tknk terima pulak."

Plan untuk membakar hadiah tu direject masak masak oleh calon tersebut. Apa kejam sangat aku ni T___T

Tak habis-habis nak recycle ! Nampak sangat lah aku ni dah terpengaruh dgn project Scrapbook aku haritu. Takkan la sampai dgn kotak hadiah tu sekali nak recycle kot.

Yang ni pun terpengaruh jugak! Takboleh takboleh~ Boleh menyakitkan dan mencemarkan sungai. Kita sebagai penduduk bumi harus menghargai sungai

Menyemak je simpan dlm almari. Nnt ada manusia buat spotcheck dlm almari, then nak bukak pulak kotak tu. Kan bahaya. Malas la.

Calon tu buat contoh dkt aku: "Bayangkan kalau kau bagi hadiah dekat orang yg kau suka lepastu orang tu pulangkan balik. Apa kau rasa? Kalau aku, aku rasa sedih marah kecewa hampa. Macam tu jugak la perasaan pengirim tu nanti."

Oh, aku tak rasa semua tu. EH NANTI. Jangan label aku kejam sbb takde perasaan. Tapi ada satu je perasaan yg aku rasa kalau orang yg aku suka pulangkan balik hadiah yg aku bagi iaitu MALU. Maknanya org tu tak suka aku ea?


Akhirnya, aku bukak jugak kotak tu dan jeng jeng jenggg! Tak surprise langsung sbb sebelum bukak lagi aku dah tau isi kotak tu

Bak kata Mawa Hamzah yg dah lama tak contact entah hilang mana, "aku ada sixth sense, aku tau la."

Ok, jawapan kpd tajuk entry?

10 comments:

• Alya • said...

tk dpt teka >.<
otk da blank uhh

I.Hazwani said...

@• Alya •
tgh tgh malam mcm ni boleh blank? o.0

• Alya • said...

hehe. belom dpt hidayah lg kot~
rjen kkwani updte tgh2 mlm ni haa

twinkle twinkle said...

ape isinya wani?

I.Hazwani said...

@• Alya •
akk terbace hidayah=hadiah. haha mata ni baru celik :P
akk rajin sbb biasa nya dpt online memalam buta je. kalo siang mmg takde masa nak on

I.Hazwani said...

@twinkle twinkle
ada anak kucing tiga ekor, anak hamster dua ekor, anak tupai seekor :P
haha

PinQib said...

maken comel berdebom debom la pulak blog ni
ap isi adiah.. nak tauu


Kita dan BABI!
Kek seterobery pun SODAP!

I.Hazwani said...

@PinQib
haha ada anak anak lipas je :P

Mawa Hamzah said...

Macam 6 tahun je kan kita tak contact :D

I.Hazwani said...

@Mawa Hamzah

HAHA tu lah pasal. rasa weirdd sbb entah. huahaha