Friday, December 24, 2010

It Takes Years To Build a Friendship and Seconds to Lose It

Heyy!

Dulu bukan main pungpangpungpang sana sini kecoh satu sekolah rendah cakap kita ni so-called-kawan-baik but now macam dah makin jauh. Walaupun duduk satu class/satu sekolah/satu taman perumahan/satu daerah/ SATU... MALAYSIA..! SATU..MALAYSIA! SATUU..MALAYSIA!




Makin aku meningkat untuk tidak menjadi terlalu childish, makin aku percaya, dalam sesetengah relationship, it won't last long-kot.


Kalau friendship korang macam ada problems, pergi lah settle baik baik. But sometimes, ada sesetengah benda yg lagi bagus kalau biar macam tu je. Apa omputih kata? Just go with the flow apeke? Hentam je lah labu. Macam As in you are letting fate play out, rather than trying to control it. Lantaklah.


BestFriendForever.
Korang percaya mende ni? Kadang kadang aku percaya, kadang kadang tak. Aku percaya la bestfriend tu FOREVER
tapi bukan dengan orang yg sama.


Faham? Tak faham? Boleh blah. Ada aku kisah kau faham ke tak? Ada aku suruh kau mai sini baca blog aku? ADA? ADA? Aku dah start emo dah tetibe ni. Anyone, tolong kasi lempang manja sikit ini budak. Kasi pipi dia blushing sikitt je. Kau buat lebih lebih, aku kasi lebam bijik mata kau. Jangan main main. Ingat aku tak belaja taekwando? Aku dah khatam sampai tali pinggang oren tau. Ingat Nora Danish je ada tali pinggang pink? Apa gelak gelak? Jangankan tali pinggang. Tali perut, tali mata, tali kaki, tali tangan, talian anda tidak dapat disambungkan pun aku ada. Kau ada?


Aku just pelik. Macam mana hubungan persahabatan yg dah lama terjalin since 7-8 tahun lepas boleh jadi renggang tiba tiba je? Tapi kalau tu dah takdir kita, kena jelah terima kan. Kawan - easy come ; easy go. Satu pergi, insyaAllah yang lain akan datang :)

Aku just tanya je kau Okay ke tak. Jangan risau pasal aku. Risau pasal kau. Aku tak reti tunjuk sayang aku la weh. Ni cukup tak nak tunjuk sayang aku dekat korang, kawan kawan?

I LOVE YOU AND YOU AND YOU AND YOU SO MUCH.

18 comments:

• Alya • said...

sukaaaaaaaaaaaaa gilaaaaaaaaaa perenggan yg ke3 tu~

btw, ilyt :D

I.Hazwani said...

@• Alya •
Ahhh sweetnya <3
Hehe

FATIN SYAFIQA said...

Betul betul. Kawan fatin since sekolah rendah baik sgt2
Tapi bila dah terpisah masa universiti tkde contact sgt dh

anysmayonis :) said...

yeahhh , walau ape pon hidup kite mesti kene ade kawan kann ? ;D

I.Hazwani said...

@FATIN SYAFIQA
ngahngahngah tau takpe. lepastu bila contact balik macam malu malu je nak communicate

I.Hazwani said...

@anysmayonis :)
Tanpa kawan, kita takkan jadi mcm apa yg kita ada skrg ;D

ツhʋƨиα ツ said...

usna pun tak paham
'best friend forever' tu forever yg mcmane.
tkkan putus? tkkan brmusuh?
tkkan cri kwan lain? tkkan curang? tkkan cite ngn org lain? tkkan gaduh? tkkan pegi mana2?
ok husna, CUKUP

yg pling usna igt, cikgu pernah cerita dia tk prnah jumpa kwn yg btul2 baik time sekolah. dah masuk u bru jumpa. MAYBE time tu semua dah matang , dh tau makna kwan dlm hidup tu~ abestu skarang kite nih blum jmpa kwan la ke?

ah, tak kesah la. kalau wani repl pendek, mksudnye wani tak paham :P

Mawa Hamzah said...

tak cukup lagi tu kau nak tunjuk sayang weh. kau kena sebut nama aku dulu :D

zida said...

Ermmm. Topik yang bagus untuk dibincangkan. Adoii penah gak terjadi. Tapi nak buat cemana kan, kekadang tu sebab masa dan kesibukan pun boleh merenggangkan friendship T___T

my name is nyna said...

betul jugak .
mase skola renda dulu ad bestfren , tapi bila da naik skola menengah . lain sekolah . malu2 na contact .
ape2 pun , kawan adlah yang terbaik :)

khalidrizuan91 said...

tali kaler oren...ade ker?

I.Hazwani said...

@ツhʋƨиα ツ
ahaha ada ke kawan baik yg CURANG? Entahlah. Makin kite besar, makin confuse kite taktau mane satu kawan yg baik. Friends forever pun wani taktau apa maksud dia. Selama ni org asyik ckp "kite bff!" tapi diorg paham ke maksud BFF tu? Kalau diorg tak faham, kenapa nak jugak guna BFF? Guna Bestfriends je dah la kan.

Nak cari kawan yg sejati / betul betul baik tak semestinya tunggu masuk U. Bergantung kpd kite sendiri la kot. Kite patutnya dah matang sekarang tapi... entahla. Saje je taknak jadi matang :P

*Ni dah panjang tak reply ni? Haha

I.Hazwani said...

@Mawa Hamzah
Baik aku sebut nama David Archuleta :P

I.Hazwani said...

@zida
Peredaran masa and keadaan sekeliling pun buat kita berubah. Makin kita besar, makin kita pandai nak pilih kawan yg sesuai dgn kita :)

I.Hazwani said...

@my name is nyna
Kite dlm situation yg same. Papepun, bak kata sesape entah, "SEKALI KITA KAWAN, SELAMANYA KAWAN!"

I.Hazwani said...

@khalidrizuan91
Ade la. Kau ambik tali pinggang tu, and then celup dlm cat oren

my name is nyna said...

hehe . betul tu .
" SEKALI KITA KAWAN, SELAMANYA KAWAN "

I.Hazwani said...

@my name is nyna
HEEE~