Thursday, December 09, 2010

FACEBOOK : Tukar ke profile lama

Apesal la Facebook sekarang ni mengada nak buat upgrade profile yang baru. Yang lama ni okay apa. Takpayah la buat macam Tom Myspace asyik nak upgrade profile je tak sudah sudah. Mesti ada orang ter-ter-terterkan atau ter-ter-tertarik dengan new profile dekat Facebook lepastu "Menyesal aku tekan Get New Profile. Aduhh, buruknyaaa " Hah baru nak menyesal.


Kan dah tulis awal-awal masa nak tukar ke New Profile, once upgraded to new profile layout, you cannot switch back to old Facebook profile layout (officially).


Barang baru tak semestinya bagus, barang lama tak semestinya buruk.
Boyfriend baru tak semestinya handsome,
boyfriend lama tak semestinya... eh eh. Menyimpang pulak.






VS




BOLEH KLIK UNTUK IMAGE LAGI JELAS.

Mana lagi lawa?
Mana lagi best?
Mana lagi selesa?
Pilihan di tangan anda!
*Pandang tangan masing masing.


Jom berhijrah semula ke profile lama.



Pergi ke Account Settings


Deactivate account. Klik pada This Is Temporary. I'll Be Back. Aish, teringat lagu I'll Be Back (2PM) pulak.





Tunggu 5-10 minit, lepastu Reactivate semula. Kalau tak boleh, cuba lagi. Jangan gelabah terus berpeluh macam orang lari sukan olimpik ke apa.


31 comments:

Anonymous said...

Haha. Tu lah pasal. Lepas tak boleh, semua gelabah. Hadeh -.-

Anonymous said...

yang lama punya best :)

ツhʋƨиα ツ said...

alolo comelnya profile kaler pink!

Anonymous said...

Image profile lama tu ade gambar Gu Jun Pyo lahh!

anysmayonis :) said...

wahh , good info ;D

: miss cupcake 2010 : said...

thanxx akak !
Alhamdulillah .
mule2 buat , mmg gelabah gile . haha :DD

twinkle twinkle said...

ahha betul2,,akk xsuke yg bru ni

I.Hazwani said...

@Anonymous
relax, skrg kan dah ada cara nak selesaikan *cewahh

I.Hazwani said...

@Anonymous
yg lama tu sbb kita mmg dah terbiasa guna kan? haha

I.Hazwani said...

@ツhʋƨиα ツ
eh mestilah. haha

I.Hazwani said...

@Anonymous
haa tau takpe. tau tau je org nak printscreen --'

I.Hazwani said...

@anysmayonis :)
yee tau takpe. org pun baru tau harini jgk

I.Hazwani said...

@: miss cupcake 2010 :
haha padan muka :P
yg baru ni nampak terlebih lebar. burukkkk nya

I.Hazwani said...

@twinkle twinkle
sape suka yg baru angkat tangan!
*pandang sekeliling*
EH EH TAKDE ORANGGG. HAHA

khalidrizuan91 said...

wahhhhh, ko mmg suka ngusha jantan2 korea ya...tapau si rozmey pon okay...kacuk korea tu

I.Hazwani said...

@khalidrizuan91
kau taktau ke mamat korea comel? haha

khalidrizuan91 said...

aa'h awek korea sane pon comey2 gak...tapi kaum bumiputera lg cun...

Tyra Greenwood said...

thanxx ! akhernye ! huhu . thanx byk2

Teah Flop (: said...

awak , nak tanye , nnty kite punye tagged pic sume da tade ea kalau reactive balek ?

I.Hazwani said...

@khalidrizuan91
bumiputera OR bumiputra?
haha

I.Hazwani said...

@Tyra Greenwood
Okay sama sama :D

I.Hazwani said...

@Teah Flop (:
Taklah. Ada balik tagge pictures semua tu. Jangan risau

khalidrizuan91 said...

ceh poyo lak aku gi check lam kamus DBP, bumiputera arr yg betoi bkn bumiputra bumiputeri bla bla bla bla...cmne lak ngan awak makcik wani...

I.Hazwani said...

@khalidrizuan91
aku tak check lagi. malas nak check

aqilah :) said...

dik wani,cane nak bt profile fb tu kaler lain?

Ct Nur Alia said...

Kalau buat ni akk , hilang x smue ?

Ct Nur Alia said...

Hilang tk barang kite kalu buat ?

I.Hazwani said...

@Ct Nur Alia
Tak tak, tak hilang langsung lah.
:)

norsakinah said...

fb baru mcm nthahapepe

thankss (:

Anonymous said...

jadi ke wt bnda ny?
hr 2 wt xjd pn,da 2 kli wt,pas2 dy jd prfle bru 2 blik...

: miss cupcake 2010 : said...

kak wani , apsal kjap lame , kjap baru ?