Wednesday, November 17, 2010

Kenapa aku suka cermin bilik aku?

Heyy!







Aku buat soalan, aku yg jawab. Macam la korang ada jawapan untuk soalan aku ni kan. Huahahaha.


KENAPA AKU SUKA CERMIN DALAM BILIK AKU?


Sebab cermin dekat rumah aku pandai ambik hati aku pagi pagi setiap kali nak pergi sekolah. Cermin akan sorokkan jerawat aku, cermin akan tunjukkan tudung sekolah aku perfect, cermin akan sorokkan kulit kering aku, dan cermin tunjuk pipi aku yang tembam.



Tapi kenyataannya, semua tu takde langsung bila aku tengok dekat cermin tempat lain. Terutama sekali cermin dkt sekolah! Aku anti-cermin-sekolah sebab dea terlalu jujur menunjukkan ketidaksempurnaan aku. Kalau nak tengok cermin dekat sekolah pun, aku make sure jarak antara cermin dengan aku tak terlalu dekat.



Kalau lalu depan cermin dekat mana mana je, aku pandang sekali imbas dulu. Kalau cermin tu ok, of course la pergi singgah sat dekat cermin tu kan. Nak belek tudung senget mana, baju kedut ke tak. Tapi kalau cermin tu jenis terlampau jujur, aku taknak lalu depan cemrin tu dah and if possible, aku nak pecahkan cermin tu lepastu pijak pijak then kasi ikan emas makan! HAHAHAHAHA Aaa sudah, kepala otak tak stabil.




Nak pendekkan cerita, aku suka cermin bilik aku sebab aku akan rasa bahawa I.Hazwani sangat comel. Ok boleh bersurai dan berlari lintang pukang sekarang. *Ceh, macam slogan 'Kenapa I.Hazwani suka cermin bilik dea...' je kan

10 comments:

twinkle twinkle said...

ahha betul2,,ade cermin suke tipu.,hehe

Syer-Share said...

Eh eh! Kite punye cermin yg serupe.
Yee, cermin skolah mmg jahat. Kenape la jujur sgat cermin tu? Tp slalu je kot pegi mengadu kat cermin tu. Hoho -.-

I.Hazwani said...

@twinkle twinklebenda yg tk hidup pon pandai menipu

I.Hazwani said...

@Syer-Sharemengadu apekah? mngadu kena dera dgn cikgu yg bg byk homework? haha

syue said...

ehh comel je post pasal cermin. kite suka cermin sikit2 je, sebab banyak cermin suka tipu kite. sobsobsobss. haha :)

I.Hazwani said...

@syue tak semua cermin menipu lahh xD

• Alya • said...

alya ska bwt water cooler kt asrama jadi cermin >.< hehe~

I.Hazwani said...

@• Alya • HAHA apelah alya ni. dah name pon pompuan, ape ape pon blh jadi cermin. ye tak?

Cik Gallus Gallus said...

saya benci tgk perempuan asyik2 pergi toilet tgk cermin

I.Hazwani said...

@Cik Gallus Gallus
sian pompuan yg suka kat cermin, tak pepasal kena benci dgn cik gallus gallus. HAHA pompuan dan cermin kalo tak jumpa sehari, mcm GEPREN YG TAK DPT JUMPE BOYPRENGG DEA SEMINIT.