Wednesday, November 24, 2010

Kemas meja belajar anda

Heyy!


Cuti sekolah dah start, tau la korang dok online sakan. Tapi sebelum dok online pagi petang siang malam macam dah takdak hari esok tu, pergila jenguk meja belajar korang sat. Sampah sarap, kertas exam akhir tahun, buku latihan tahun ni~ Ish banyak. Kita kena prepare awal awal untuk tahun depan. Apa? Ingat prepare dari segi baju kain tudung kasut beg sekolah baru je ke? Meja belajar pun salah satu dari preparation jugak






Ni hasil apabila sekolah Panglima dok buat ujian bulanan tak habis habis. Kertas banyak membazir lah. Menyemak tau tak? Kita bukannya sekolah yang da-bombbbb macam SBPI ke hape ke. Tak payah la nak pecah kan palehotak kami. Tengok, sampai dua fail tau kertas kertas ujian ni saya simpan. Ok lepas ni boleh recycle



Rak level pertama
Apa tu? Kad Celcom, duit syiling 10sen, HotTicket RM10


Rak level kedua
Calculator, buku latihan tahun ni yang aku rasa macam nak reuse balik tahun depan.
Entahla. Tengok dulu keadaan. Cehh~


Rak level ketiga
Kotak, kamus, majalah Indera, majalah lain, buku nota tahun ni, buku rujukan.



Nahh, ni la buku yang aku dok bawak daripada library sekolah sampai lah ke rumah. Dah la library tu jaaaaauh dengan pagar sekolah. Lepastu balik jalan kaki, lepastu kereta macam taknak kasi aku lintas, lepastu longkang macam taknak besar lagi, lepastu bukit dekat tepi longkang macam taknak curam lagi~ Sian aku.


Dah tu, tahun lepas macam mana kau angkut buku teks? Pakai hidung?
Tahun lepas lain. Sebab tahun lepas ada buaya perang boyprengg tolong angkatkan buku. Hensem pulak tu . Tapi tahun ni takdak boyprengg sebab orang aku minat tengah perang dengan SPM. Heh apa kaitan dengan tolong angkat buku teks?



Ok, dah bukak tali pengikat buku, check satu satu buku JOM! Tapi...



Celah mana aku nak tulis nama aku? Ni malas nak tulis nama nihh.




Novel novel dan komik komik lama. Nak recycle or jual? Sikit lagi nak full.



Kotak hadiah ni MUNGKIN akan dipulangkan kepada pengirim sebaik sahaja SPM tamat atau mungkin aku terasa nak bagi dekat orang lain. Entah. Aku tak berperasaan pulak nak bukak hadiah. Mungkin sebab ni bukan daripada orang yang aku minat kot. Huahaha

6 comments:

GileGurl~ said...

start bulan depan kot? =='

I.Hazwani said...

@GileGurl~ Bertuah punya budak~ Jgn bertangguh. *berlagak jee wani

twinkle twinkle said...

buku kalau jual kat tmpt recycle xuntung,,akk jual dpt bape hengget je hehe :)

bukak dulu hadiah tu baru kasik balik haha

I.Hazwani said...

@twinkle twinkle
Dah tu nak jual kat mana kak? Jual online je yg wani pikir skang~

Takpun, ambik isi hadiah, lepastu pulangkan kotak balik~

twinkle twinkle said...

ahha,,itu lagi best :D

enta la ,,try jual dkt junior2 skola kot

I.Hazwani said...

@twinkle twinkle
diorg skang Kaki Facebook je, mana ada nak baca buku buku. HAHA