Thursday, October 21, 2010

Kisah 30sen

Heyy !

Semalam 20102010 adalah hari pertama aku datang sekolah lepas lima hari buat cuti demam. Ingatkan nak jakon sebab baru masuk sekolah tapi bila tengok tengok balik sekitar sekolah, SAMA JE. Takde perubahan, cikgu sama, kawan sama, blok sama.



Sejak aku masuk sekolah: Aku dah tak tido dalam kelas (tapi tido dalam library). Second, mood nak skip class tak berapa nak menyerlah sangat. Third, aku malas nak marah-marah Kambing. Buat sakit jiwa je rasa. Aku skrg ni nak berbaik dengan SEMUA. Ye Kambing? Kau baca tak ni? Kau tak baca pon mmg ade orang spy blog aku ni utk kau kan. Menyampah.

Harini, Kambing tetibe panggil.


Singa!
*pusing belakang*
Dah dapat da kertas KH blablabla? Aku ade lebih.
*geleng*


Maka Kambing pon bagi la kertas tu. Aku pulak menyengih ke-singa-an. Kambing pelik melihatkan aku dok tersengih, aku laaaagi la pelik dgn dea. Apesal kau tetibe baik nak bagi kertas lebih tu kat aku. Hoh ye tak elok membazir kertas kan.



Tapi tadi waktu balik....


Zaty!
*sape pulak buat drama Korea petang-petang gini* aku tertoleh-toleh kiri kanan depan belakang atas dan bawah tangga. oh, itu dia gerangan yg memanggil.*
What?
Bayar aku 30sen nanti!



Kurangggggg gula teh tarik terlebih masin! Ingatkan free. Kena bayar ghupenye. Yang tu aku tak heran sangat. Ala setakat 30 sen, nnt aku mintak kat bapak aku. Tapi yang aku heran, Kambing panggil nama aku. NAMA AKU. Biasanya panggil Singa je. Jadi ini memelikkan aku.


Ok. Lantak, at least Shah^&* tu ingat lagi nama aku.

4 comments:

ツhʋƨиα ツ said...

fuyoooo tnde2 nak brbaik tuh!

haha chehhh chehh mcm sweet :P
ntah2 kan, ending die...
korg kwan baik :) sweet tak swee ttak?

eh blog wani ni mcm episod kisah "KAMBING dan SINGA " hahahahaha lawak :P

wonder knape dia dipggil kmbing. hmm kalau singa msti sbb wani garang :P

I.Hazwani said...

amboi imaginasi melampau btol yee. haha

*ade ke episod singa dan kambing? ee tak pasan pulak. hahaha

ade sbb tertentu wani panggel dea kambing. nnt KALAU kitorg da berbaek, wani gtaw la nape dea dipanggil kambing. k?

twinkle twinkle said...

DEMAM KE?akk pon bru lps dmm,,musim ouh

I.Hazwani said...

ni kire demam bergilir.
*ikot giliran ;P