Saturday, June 26, 2010

Ish, mana boleh pass.

Heyy !

Semalam pergi pasar malam nak beli makanan. Takkan nak beli haiwan pulakkan. Asal orang panggil pasar malam eh? Padahal ada je manusia yg pergi 'pasar malam' tu waktu petang. Pape jelah. Then, pergi ke satu gerai/booth/pape je la yang jual taufufa. Kitorang memang dari dulu lagi beli kat situ sebab taufufa diorang memang the best. Sedappp. So, tadi abang order taufufa la kan. And, kakak tu dahlah comel sebab agak chubby, peramah pulak tu. Kitorang sebagai pelanggan yang pendiam pun terikut sama jadi peramah.





Akak tu tetibe tegur:

" Ooo datang dengan awek ye. "
" Eh taklah. Adik jee "
" Eleh cover la tu "
" Betullah, adik je "
" Kalau mcm tu pass je lah adik awak tu. Saya nak bagi kat anak sedare saya "

-TERSENGIH-


" Ish mana boleh main pass-pass "
" Ha tu tak bagi tu. Maknanya betul la kaaaan HAHA. Cantik je awek awk ni yee"

balik je rumah, terus terlompat lompat mcm kera. selama ni mana ada orang nak puji aku lawa kan. sedarlah diri sikit.

"abang bangga tak ada orang puji adik abang? "
"tak"

Dah suggest kat abang untuk buat siblings tees. Alaa, macam couples tees tu lah. Nak tulis "He is My Brother" & " She Is My Sister ". Tulis besar, biar orang tak salah faham. Senang. Tapi sayang, abang bantah cadangan aku. Any suggestion?

8 comments:

HAMIZAH ASMADI said...

salam..

lain kali bawa foto skluarga so xdelah orang salah sangka..

I.Hazwani said...

wassalam
hahaha oke gak kan
siap buat family tree lagi
waa penuh satui baju tuu
;PP

ツhʋƨиα ツ said...

wakaka peramah tok akak tuh
siap suggest agy nak pass pass
haha izzati hazwani , sudikah anda ?
:P

dengan drastik abang cakap TAK
selamba nya
hahahaha comel

agak agak , lepas ni abang nak beli lagi tak taufufu kat situ ?
:P

I.Hazwani said...

husnaaaaa
kalau anak sedarenye tu menarik perhatian, why not kan? haha

abang sokmo gitu
ego laki kan
taknak ngaku ah konon

bukan taufufu lah
taufufa! haihh
ahahhaa
mestilah beli lagi
sbb sedap

khalidrizuan91 said...

tunjuk IC kan sonang. tapi kalo owg yg korg x knl jgn lak pi kasi mcm akak tu. nth2 akak tu PATI aka pdtg tanpa izin. hahahaha.

I.Hazwani said...

takde keje lah nak bwk IC spnjg masa atas tapak tangan semate-mate nak tunjuk kat org kan

hadoi agak2 ah
naseb baek akak tuh ta bace blog aku
kalo ta msti dea kcik haty
haha

.miss d'ieyna. said...

muka abg dgn wani x sama kot.
tu yg org ckp mcm couple.
ngeee.untung ooh ada abg yg protect adik dia.siap x bg pass pass.
hahaha.:D

I.Hazwani said...

bukan KOT
mmg ta same pun
haha
abg tu something like..
haa, kalo dlm cite korea, mst hero nye tu pgg watak mcm cool je padehal sygkan heroin
mcm tu la abg wani
hakhak