Saturday, March 13, 2010

Menawan family bahagiaaa

Heyy !


Singaaa
Tetibe A menyampuk,
Singeeer~ menawan keluarga bahagia

Maybe dea ingat SINGER, bukan SINGA. Mula mula nak marah jugak budak spect tu tapi bila dengar A sebut tagline SINGER, rasa macam terdetik kat hati, "Ingat singa ni kejenye asyik makan orang je ke? At least family bahagiaaa la weh"

And untuk budak spect, takpe. Akak kau ni budak baik. Ni singa yang tak makan orang. Dah, pergi main jauh jauh !

X+X+X+X+X+X

Kejap. Tiba tiba teringat lagu nasyid ni. Iman Mutiara ; Raihan. Cite 2 taon lepas. Alah tak basi nye lagi. Ni masa budak tu konvokesyen time tadika dea. Lupa dah apa namanya tadika sebelah smktpptm tu.

Ilman adalah mutiara
Di dalam hati manusia
Yang meyakini Allah
Maha Esa, Maha Kuasa

Kejap. Rasa bunyi nye macam lain je.



Adik, nyanyi balik boleh tak?
Ish akak ni! Penat je Ilman nyanyi!
Eh budak ni. Menjawab eh! Aku hempuk kang baru tau.
*buat mimik muka ikut aku. tembak-ang punye adik*




Ilman adalah mutiara
Di dalam hati manusia
Yang meyakini Allah
Maha Esa, Maha Kuasa


Salah. IMAN lah. Not ILMAN.
Dah tu kene nyanyi balik semula ke?
Tak payah. Sambung je.


Tanpamu Ilman bagaimanalah~

Grr.


Ibu dapat phone baru yang ada keypad QWERTY hasil pemberian ayah. Ibu cakap cakap pasal facebook dengan ayah. Tiba tiba bulat mata ayah. "Ibu nak buat apa dengan facebook? Cari boyfriend ke?" Aiyook. Ayah jeles. Taktauuuu

22 comments:

laila said...

ibu pun taknak ketinggalan demam facebook
huhu

See Wunny said...

yup kak laila
facebook makin popular

Cik Pieka said...

whoa baek wany ckp gn ibu jgn gune facebook. kng ayh jeles je :P

See Wunny said...

wahahaha
entah2 ayah yg cari girlf baruuu

twinkle twinkle said...

AHHA mak akk pon da ckp nk fb :D ADOI

See Wunny said...

taw tkpe
bile dnga je ibu suro bukak fb tu
serta merta wani buang bnde yg tidak sepatutnye
wakakakaka

ツhʋƨиα ツ said...

ahh story menarik ouh ! :D
ilman adek ka ? haha sangat sweet.

boleh buat lagu cinta nie wakaka :P

ehh ehh , hello haii balik :D

See Wunny said...

apekah kaitan nasyid dgn lagu chenta bunga2 ?
HAHAHAHA pelik3 aje lah

nabilah said...

Singer is LION . HAHA .
Ehh . sedap je budak tu nyanyi nasyid
*walhal . x dgar pon :D *

See Wunny said...

lion tu comel
comel itu lion
kesimpulannye -> kak wani comel ;P

*nasyid tu sdp ke ? HAHA tataw plak*

Iffah Illina said...

Habislah ayah kak wani
Merajuk takmao makan

HAHA

See Wunny said...

HAHAHAHA ayah takmo mkn sudah
anak2 ayah blh ngaaaap sume nye
;P

Iffah Illina said...

Okey la tu ,
Mewarisi perut ayah .
HAHA

See Wunny said...

warghhh camne taw ayah akak byk makan cm kitorg ? ;S

Iffah Illina said...

Enta la ,
Pakai hentam jee

See Wunny said...

aish
suke haty je maen hentam

• Alya • said...

kak waniiiiiiiiii. ckp psl ilman, tringat kat classmate baru alya yg sorang ni. dia tu bdn style dah laa style 'sedap', pastu byk ckp pulak :P

See Wunny said...

erk ? style mcm mi sedap tu kee ?

einaz ;D said...

nice blog.;)

See Wunny said...

Heloo && Thanks ;)

yonna said...

kalau ada pangkat2 nenek mintak buat FB, mmg koma 2 hari ah

See Wunny said...

mane cukop dua hari
kena sebulaaaan
then lepas sebulan , lari pgy umah PembikinFacebook mntk kanak2 lebih umo 50 ta blh memiliki facebook
Boleh ade MouthDictionary sahajee ;D