Saturday, February 18, 2017

Jodoh tak sampai, bodoh pulak bertandang

"omg my gurllll is getting married!!! hm umur sebaya. dia umur 20 dah nak kawen, aku umur 20 terkial kial nak habiskan diploma"


adakah anda;
memang lepas habis sekolah menengah bercita - cita terus nak berlaki?
dapat result spm, apply upu tapi hasrat sampingan nak ada orang masuk meminang?
hormon merenyam menggeletis engkau terus meningkat?


jika ya, fikirkan semula.


Lain orang kan lain bentuk rezeki dan nikmat yang dia dapat. Sama la macam jodoh. Ada jodoh yang datang masa umur kau belas belas, atau 20-an. Jodoh tak datang lewat macam melayu yang asyik cakap on the way on the way padahal baru nak ambik towel pergi mandi kerbau. Dia akan datang pada masa yang tepat.

Masa tepat setiap orang pun berbeza juga. Kau SABAR BOLEH TAK POMPUAN? SOD BA RO. Lempang sakaratulmaut baru ada akai


Hm aku pun taktau la engkorang boleh percaya ke tak apa aku tulis ni. Baca boleh, kalau nak percaya tu next time jelah.



Jangan nak bandingkan kehidupan kita dengan kehidupan orang lain. Sebab kalau nak compare, kematian kita pun lain - lain juga



Jangan beria sangat kejar jodoh, kang nampak bodoh sangat... jangan ok?
Habiskan apa yang kau tengah buat sekarang.
Maksud aku bukan apa kau tengah buat depan skrin contohnya makan cheezels sambil scroll post aku ke................. tak.. maksud aku,


kalau kau tengah belajar, ya habiskan dulu.
kalau tengah kerja, fokus kerja, siapkan kerja on time la kalau boleh.


Tu je lah. Dah nak pukul lapan malam. Sape dapat BR1M tu, tahniah. Sumbanglah sikit untuk yang memerlukan. Bukan guna untuk sumbangkan suara 3-4 buah lagu je semata - mata.

Sunday, February 12, 2017

Apa aku buat bila rasa patah hati teruk........

??????????

1) Makan
2) Tidur
3) Iron baju sama banyak kali, dalam erti kata lain bazir elektrik
4) Borak dengan budak bilik
5) Cari kawan baru
7) Kibas katil
8) Jadi pelupa



Lepastu menyampah dengan orang yang cakap takkan jadi macam dolu dolu. Hm kucing dengar pun boleh menyinga camni............................


Dahlah. Nak bancuh kunyit pastu tepek kat muka. Layan menulis ni jap lagi apa pun tak jadi. Azam malam ni nak tidur awal.


Azam; resolution; wish


Bukan Azam sejenis manusia. Tah sapa-sapa dia tah aku nak peduli dia tidur lewat ke tidak.

Wednesday, February 01, 2017

Lazada & Ninja Van courier

Kelmarin aku ada cuci mata tengok barang kat Lazada. Lepastu berkenan la pulak nak beli satu benda ni. Ehh ini la orang perempuan ye. Daripada cuci mata, terus kelabu mata pilih barang lepastu berputih mata tengok baki akaun.


Lepas dah pilih itu ini, aku terus check out. Proceed nak buat bayaran. Lepastu, dapatlah email pasal order confirmation.


Semalam, 31 Januari. Dapat email, your order is being shipped. Tengok tracking number, semachiammm betul. Rupa rupanya dia guna courier service Ninja Van. Pernah dengar? Aku first time tau kewujudan ni.




Tak jumpa pulak email yang dia bagi tracking id sekali...............

So aku track parcel, diorang belum pickup lagi daripada penjual tersebut. Aku google. Branch tak berapa banyak. Try pulak search kat mana office Ninja Van kat Kuantan, tapi tak jumpa.


Risau la jugak sebab andai kata takda orang nak terima barang kat rumah, nanti kalau aku kena self pickup kat office, OFFICE SAPE PULAK AKU NAK PERGI????????????????????


Jumpa pulak review pasal Ninja Van punya service...............korang google la sendiri eh. Dah cukup buat aku risau. Sebab betul betul ninja rupanya diorang ni hahahahaha


Tanya kat group:









Harini. 1 Februari.
Aku tak expect pun ada parcel untuk aku ke apa sebab yelah, mostly cakap Ninja Van ni service slow. Seronok aku layan drama korea dalam bilik, dapat call daripada nombor tak dikenali. Sejenis aku ni memang fobia nak jawab call kalau tak kenal siapa so aku tengok je nombor tu naik kat skrin. Padahal baru semalam berikrar nak jawab SEMUA CALL selagi barang tak sampai hahahahaha



Tak lama lepastu, abang datang bilik aku, bagi parcel. Maka tahulah aku yang call tadi mesti abam ninja.



Habistu takkan aku nak call balik kan? Aku abaikan je. Dia pun call sekali je tadi.


So aku tanya abang balik cemane rupenye ninja tu.


"Dia pakai topi macam orang pergi memancing, tshirt biasa biasa. Bawak kereta sendiri"


Okay..........tak ada van?


"Tak ada. Dia bawak kereta. Bukan van"


Dia macam ninja ke???


"Tak. Orang biasa biasa je"


O.............kay. Mohon Ninja Van courier pakaikan uniform ninja untuk abam abam ninja yang hantar barang. Lagi woww. Cuma jangan buat waktu malam la (sebab service diorang sampai 10pm tak silap)



Maka pengalaman saya dengan courier ini tidak menakutkan atau mengerikan seperti orang lain. Tahniah dan terima kasih Ninja Van!


Monday, January 02, 2017

Koko krunch, honeystar, milo

Ola. Apa yang viral dan trending sekarang? Pasal peanut butter coco and jam tu ke?


Start dari dia punya slang,
and then foundaisyennn,
tak makan makanan melayu
date someone else's husband
and now

HAPPILY MARRIED WITH THE SAME GUY


Mula mula aku terhibur juga baca benda tu bila lalu kat timeline, tapi lama lama makin jelik bila tengok sorang demi sorang gigih nak korek semua pasal dia and up tweet memasing. Aku takda masalah pun, twitter diorang kan


Bukak group whatsapp, sana sini group cerita pasal orang sama. And semalam, bila dia dah kahwin, ahh ada la benda yang diorang tegur and cakap sana sini.


Like gurlsss, stop it, can or not? Berhenti la nak gelakkan or rendahkan orang lain. How about you, jaga body you sendiri? Maybe if ur fats menggelebeh, please adjust la eh.


Sekali orang tu kena bash, semua nak join sekaki


U bring people down just to feel good about yourself kan?
*smirks*

Thursday, November 17, 2016

M

Aku kalau nak bagitau mimpi aku satu satu yang datang, memang takleh la. Tapi so far mimpi paling seram aku pernah kena;


1. Kiamat
2. Dajjal
3. Kematian orang yang palingggg aku sayang
4. Tak ingat tapi still seram
5. Arwah pandang dgn renungan tajam, pesan "jangan jadikan alquran tu sebagai hiasan!"

Tengok tak movie Munafik? Part Nabila Huda kena rasuk, mata dia tu cemane.. camtu la renungan arwah dalam mimpi aku.


Pastu aku insaf kejap je tau.


Sekarang lagha balik. Mohon bimbing aku ke arah jalan yang benar semula.